Тази бисквитена торта е с различен вкус от всички останали, които сте опитвали. Първо – бисквитите са медени – с много лек и деликатен дъх на канела. Кремът е много вкусен и се приготвя без варене. Всичко това е гарнирано с лешници и карамел. Така, че ако искате нещо специално, направете тази бисквитена торта.

бисквитена торта

Нужните продукти за тази медена, бисквитена торта са :

 • една кутия с медени бисквити за торта / от тях ще ви останат за още един сладкиш, но няма как да купите по-малко /
 • 250 грама сирене маскарпоне 
 • 3 супени лъжици захар
 • едно пакетче крем за сладкиши на д-р Йоткер / за него ви трябват 250 мл. студено прясно мляко и 6 супени лъжици захар. Захарта е малко повече, а не както пише на опаковката. /
 • 150 мл. прясно мляко за напояване на бисквитите
 • 50 грама запечени и обелени лешници и 3 супени лъжици захар / за карамелената украса /

Начин на приготвяне на вкусната, бисквитена торта:

 1. Пригответе крема на д-р Йоткер с миксер, според указанието на опаковката / с 250 мл. студено прясно мляко и 6 с.л. захар /. След като вече е готов го изсипете в друга купа.
 2. Без да миете купата на миксера разбийте маскарпонето с трите лъжици захар. Към този крем добавете първия и разбъркайте до еднородна смес.
 3. Покрийте дъното на правоъгълна тава с размери 20 на 30 см. с един ред бисквити, като преди това сте ги напоили в прясното мляко. Изсипете върху тях половината крем. По същия начин направете още един пласт с напоени бисквити и довършете с останалия крем. За тази бисквитена торта аз използвам тавичка с падащ борд, но ако нямате може да ползвате и обикновена.
 4. Сложете тортата за 6 часа в хладилник, за да се стегне.
 5. Украсете готовата и охладена бисквитена торта. За целта залейте лешниците с разтопен карамел направен от трите лъжици захар / това трябва да стане върху готварска хартия /. След като изстинат ги смелете с блендер. С получената смес поръсете вашата медена торта.

бисквитена торта

бисквитена торта

бисквитена торта

Допълнение:

Не правя реклама на бисквитките, но ще си позволя да публикувам една малка снимка. Няма как да разберете какви са по друг начин…

бисквитена торта

Продават се в хранителните магазини. В големите вериги не съм ги виждала.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts