Ще ви предложа една нестандартна рецепта за вкусна  баница с чушки и картофи. Тази баница ще ви впечатли не по – малко от тези, които сте опитвали до сега. Достатъчно е само да погледнете продуктите за нея и ще се уверите, че е вкусна. Опитайте нещо различно! Ще ви стане любимо! Подходяща е за закуска, обяд и вечеря. Може да сложите и в кутиите за храна на децата, преди да ги изпратите на училище. Баницата е вкусна, дори и охладена.

вкусна баница

Нужните продукти за тази вкусна баница с чушки и картофи са:

 • готови кори за баница от тънките – 400 грама
 • 3 картофа
 • 6 печени и обелени, червени чушки
 • 220 грама сирене / аз съм използвала краве, но с овче става прекрасна /
 • 4 яйца
 • 50 мл. слънчогледово олио
 • 80 грама краве масло
 • 50 мл. вода / за заливане /

Начин на приготвяне на моята, вкусна баница с чушки и картофи.

 1. Обелете картофите. Нарежете ги на горе, долу еднакви парчета и ги сварете в подсолена вода.
 2. Отцедете водата от сварените картофи и още докато са топли ги намачкайте с вилица.
 3. Нарежете чушките на малки парченца и ги прибавете към намачканите картофи, като преди това сте ги отцедили от излишната течност.
 4. Натрошете сиренето и го прибавете. Разбъркайте.
 5. Прибавете яйцата и отново разбъркайте. С това плънката е готова.
 6. Отделете два листа от корите и по ширина направете пътечка с една седма от плънката / обикновено корите са 14 броя /. Направете рулце и го поставете в тавата. Така постъпете и с останалите двойки кори. Ако тавата е тефлонова не е нужно да застилате дъното с готварска хартия. Ако не е покрийте дъното с такава, за да не се затруднявате с миенето след това.
 7. Подредената вече вкусна баница залейте с олиото, разтопеното масло и водата.
 8. Изпечете на 220 градуса, докато се зачерви апетитно.

вкусна баница

вкусна баница

Допълнение:

Трябва да призная, че понякога подправям плънката за тази вкусна баница с малко сминдух и черен пипер. За мен е вкусно, но вие решете дали да го правите. При сервиране като добавка може да предложите кисело мляко. Съхранявайте баницата в затворен съд или найлонов плик, за да остане мека.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref