Ако трябва да направя класация за най – вкусна наложена баница, тази ще е на първо място. Невероятно апетитна и неустоима! Приготвя се с готови кори и това ви спестява време и излишно суетене в кухнята. Това е моя изпитана рецепта, която няма да ви предаде. Набавете си продуктите и опитайте от моята, наложена баница. Особено подходяща е за закуска, но може да си похапнете  на обяд или вечеря. Защо пък не?

наложена баница

Нужните продукти за тази наложена баница са:

 • 400 грама готови кори за баница / от тънките /
 • 300 грама сирене / по избор /
 • 6 яйца
 • 200 грама заквасена сметана
 • 80 грама краве масло
 • 2 супени лъжици олио
 • 200 мл. вода

наложена баница

Начин на приготвяне на моята, вкусна, наложена баница:

 1. Започнете с намазването на дъното и стените на правоъгълна тава с олиото. Аз използвам тефлонова.
 2. Натрошете сиренето в голяма купа.
 3. Прибавете яйцата и разбъркайте.
 4. Прибавете заквасената сметана и отново разбъркайте докато се смесят продуктите.
 5. Покрийте дъното на подготвената тава с две кори. Сложете част от млечната смес със сиренето. Продължете по същия начин, но вече слагайте само по една кора. Две кори сложете когато завършвате вашата, наложена баница. 
 6. Нарежете вашата, наложена баница на правоъгълници.
 7. Залейте я с разтопеното масло и водата.
 8. Изпечете вкусната, наложена баница на 225 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. Когато апетитно се зачерви е готова.

Изчакайте малко да се поохлади, нарежете на парченца и сервирайте с гъсто, кисело мляко. Ще оберете овациите на всички, които я опитат.

наложена баница

наложена баница

Допълнение:

При приготвянето на тази наложена баница, набухватели не се слагат. Освен кисело мляко може да предложите като допълнение захар или някакво сладко. 

Съхранявайте вашата, наложена баница в затворен съд или найлонов плик. Ако случайно ви остане / в което аз се съмнявам / я затоплете леко и си похапнете. Ще бъде също толкова вкусна. 

Да ви е сладко!

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref