Рецептата за това вкусно, задушено е на моя съпруг Данаил. За да го приготвите ви трябват около килограм и шестотин свински ребра, нарязани на парчета, зеленчуци и сос за мариноване

За маринатата смесете по половин чаена лъжичка от следните подправки: чубрица, риган, кимион, сминдух и девисил. Прибавете още 2 с.л. мед, 50 грама коняк, 3 с.л. зехтин, 100 мл. бира и малко черен пипер на вкус. С тази смес залейте осоленото месо и го оставете за една нощ в хладилник.

На другия ден с мокра четка отстранете подправките от месото. Пригответе два плика за печене. Във всеки един нарежете по стрък целина, морков, 100 грама гъби, червена чушка и един-два картофа. Разпределете месото в пликовете и залейте с по 100 мл. бира. Затворете торбичките, направете по няколко дупчици с игла и ги поставете в тава. Изпечете за два часа на двеста градуса.

pizap.com14638494380931

pizap.com14638495151251

По желание в пликовете може да добавите нарязан лук и по една две скилитки чесън. У дома в единия плик слагаме, а в другия не. Така получаваме едно ястие с два вкуса.

Свински ребра в плик
Оценете ни
(Visited 285 times, 1 visits today)