Торта с грис

Тортата е с уникален вкус и съвършен външен вид. Преди да напиша рецептата, ще отправя един съвет… Приготвяйте тази торта, когато сте сами. Така хем ще сте спокойни, хем приятно ще изненадате своите близки.

За блата на тортата използвам кекс, който съм направила предния ден. Режа парченца с дебелина два сантиметра и покривам дъното на тавичка с диаметър 26 см. и падащ борд. Дупчиците, също ги запълвам. Напоявам блата със 150 мл. прясно мляко и го оставям в хладилника. За горния пласт на тортата правя крем от един литър прясно мляко, две трети чаена чаша пшеничен грис и една чаена чаша захар, като първо оставям млякото и захарта да заврат и после с непрекъснато бъркане прибавям гриса. За около 3-4 минути кремът е готов. Отнемам от котлона и прибавям чаена лъжичка ванилия и една опаковки желатин от 10 грама на д-р Йоткер, приготвен според указанието на опаковката. След, като се охлади и започне да се сгъстява, изсипвам сместа върху охладения блат. Оставям в хладилника за около два часа, докато се стегне. Украсявам със смляна шоколадова бисквитка.

надпис

надп

ииииииииииииииииииии надпис

ррррррррррррррррррр надпис

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref

Post Author: Reny

1 thought on “Торта с грис

    Dana

    (юни 18, 2016 - 8:16 pm)

    И ако бяхте дали рецептата за този цветен кекс, всичко щеше да е прекрасно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *