Това е един от най-лесните и бързи рецепти за десерт. Ако по спешност трябва да приготвите нещо сладко направете този хлебен пудинг! Ще ви извади от всяка ситуация. Икономичен е и много вкусен!

хлебен пудинг

Нужните продукти за хлебен пудинг с круши са:

 • 3 круши – хубаво е да са по-сладички
 • 1 литър прясно мляко
 • 6 яйца
 • една чаена чаша захар плюс 2 супени лъжици – чашата ми е с вместимост 250 мл.
 • 1 чаена лъжичка ванилия
 • 5-6 броя филийки от пшеничен сухар – колкото да се покрие рехаво дъното на тавичката

хлебен пудинг

Начин на приготвяне на хлебен пудинг с круши:

 1. Измийте и обелете крушите. Отстранете семенцата и дръжките. Нарежете ги на парченца по дължина.
 2. Разбийте яйцата и захарта с помощта на миксер, но на ниска скорост. Може и на ръка. В случая се гони плътност, а не пухкавост.
 3. Прибавете ванилията.
 4. Прибавете прясното мляко и разбъркайте за кратко.
 5. Покрийте дъното на вашата тава със сухара. Не трябва да е плътно. Оставете кухини, понеже по време на печенето, хлябът ще се надуе. 
 6. Подредете нарязаните круши върху сухара така, както желаете. Отново оставете разстояние между тях. Не трябва да е плътно.
 7. Излейте млечната смес през сито или цедка върху продуктите в тавата. Ако крушите са се разместили ги понагласете отново макар, че това не е фатално. Пак ще се получи и ще изглежда добре. Както се вижда от снимките, моите също не са в перфектен ред, но това все пак е домашен сладкиш и трябва да му личи, че е такъв.
 8. Загрейте вашата фурна на 175 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашия хлебен пудинг. В моята фурна за около 38 минути е готов, но всяка фурна е различна. Щом млечната смес се стегне е готов. 

хлебен пудинг

Охладете десерта на стайна температура, нарежете го на правоъгълници и поднесете. По желание може да го поръсите леко с пудра захар. Аз не съм го направила, понеже моите круши са сладки и няма нужда.

Ето още една рецепта за бърз сладкиш.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts