Дали има някой, който да не обича кашкавал пане? Аз мисля, че не. Вероятно всяка домакиня има свой начин за приготвяне на кашкавал пане, но аз искам да ви споделя моя. По моята рецепта се получава кашкавал с хрупкава коричка и приятна вътрешност.

кашкавал пане

Нужните продукти за кашкавал пане са:

 • качествен кашкавал / количеството е по ваш избор /
 • яйца / един или два броя за семейно хранене ще ви стигнат /
 • галета
 • брашно
 • слънчогледово олио
 • студена вода

Начин на приготвяне на кашкавал пане по моя начин:

 1. Нарежете кашкавала на парчета с дебелина не по – малка от един сантиметър.
 2. В голяма и дълбока купа налейте студена вода и вътре потопете кашкавала. Така трябва да престои около 5 минути.
 3. През това време си подгответе три чинии. В първата изсипете брашното. Във втората галетата. Във третата разбийте яйцата.
 4. Последователно започнете да потапяте всяко парче първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Подреждайте така подготвените парчета кашкавал в плитък съд, без да ги слагате едно върху друго.
 5. Подготвените кашкавалчета поставете във фризера или камерата на хладилника за 30 минути.
 6. Налейте олиото в дълбок тиган. Загрейте го, но не на най – висока степен на котлона. 
 7. Изпържете охладените парченца кашкавал от двете страни. Желателно е да ги изваждате върху готварска хартия, за да се попие излишната мазнина, но трябва да призная, че аз понякога си го спестявам.

кашкавал пане

Допълнение:

Консумирайте вкусния кашкавал пане топъл. При панирането задължително използвайте галета, която сте си приготвили вие. Аз я приготвям, като препичам  малки парченца хляб на един, два дни във фурната. След като изстине смилам препечения хляб. Съхранявам домашната галета в затворен съд. Галетата по нашите магазини е много евтина, но мирише лошо. Не прекалявайте с количеството олио в което ще пържите вашия кашкавал. В същото време не трябва и да е малко. Още нещо – когато пържите вашия кашкавал слагайте парченцата така, че да не се допират едно в друго.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref