Представете си как похапвате топено сирене с хрупкава панировка. Как разчупвате малкото, хрупкаво парченце и как се разлива меката вътрешност. Вкусно нали… Ако пък към него има и сосче за топене ще е още по – вкусно. Ако искате да опитате, може да си приготвите това предястие сами. Не е трудно. Просто спазвайте правилната техника и няма как да не се получи. Споделете вкусното предястие с вашите близки и се насладете.

топено сирене

Нужните продукти за вкусното, топено сирене с хрупкава панировка са:

 • една кутийка натурално топено сирене / 8 броя /
 • едно яйце
 • половин чаена чаша брашно
 • една и половина чаена чаша царевичен корнфлейкс
 • олио за пържене

топено сирене

Начин на приготвяне на вкусното, топено сирене с хрупкава панировка:

 1. В плитка чиния изсипете брашното.
 2. В купичка разбийте яйцето с помощта на вилица.
 3. Изсипете царевичния корнфлейкс в друга плитка чиния и го натрошете с ръка. Може да пропуснете това, но понякога царевичните люспи са много големи и не могат да залепнат добре. 
 4. Пригответе си подходящ съд в който ще подредите подготвените за пържене сиренца. Може да покриете дъното му с хартия преди това, за да го измиете по – лесно.
 5. Всяко парченце първо потопете в брашното, после в яйцето, после пак в брашното и пак в яйцето. Накрая завършете с натрошения корнфлейкс. За да ви е по – лесно може да си помагате с щипка. Така ще запазите ръцете си чисти.
 6. Така подготвените сиренца поставете във фризера или камерата на вашия хладилник за 40 минути.
 7. Загрейте олиото в подходящ съд и изпържете охладеното, топено сирене. Когато се зачерви и от двете страни е готово. Става бързо. Внимавайте да не го препържите. За това не включвайте котлона на най-високата степен. Всяко изпържено сиренце поставяйте върху салфетка, за да се попие излишната мазнина.
 8. Сервирайте докато е топло и с мека вътрешност. Към него поднесете доматен или млечно – майонезен сос. Ако обичате сладко и солено едновременно, може да сервирате със сладко от боровинки.

топено сирене

топено сирене

Допълнение:

Чашата, която използвам за измерването на продуктите, за вкусното, топено сирене пане е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref