Ако искате да поднесете нещо сладичко за край на вашето основно ядене, пригответе този невероятен, бърз десерт. Той е много вкусен и всички ще останат доволни. А най-много вие, защото ще знаете, че не ви е отнел много време, а сте се представили на ниво. Подходящ е не само за семейно похапване, но и за гости. Порциите са индивидуални, а това също е предимство. Единственото, което ви е нужно са качествени и пресни продукти.

бърз десерт

Нужните продукти са моя бърз десерт с ягоди са:

  1. 170 грама меки, какаови бисквити 
  2. 400 грама студена, заквасена сметана
  3. 200 грама течен шоколад / купете от този, който ви харесва най-много /
  4. половин чаена чаша захар
  5. 350 грама ягоди

бърз десерт

Начин на приготвяне на вкусния, бърз десерт с ягоди и шоколад:

  1. Изсипете заквасената сметана и захарта в купата на миксера. Разбъркайте на висока скорост до получаване на гъст крем.
  2. Измийте ягодите. Почистете ги от дръжките. Нарежете ги на малки парченца и на ръка ги прибавете в купата на миксера. Разбъркайте с лъжица.
  3. Прибавете едро натрошените бисквити. Отново разбъркайте с лъжицата за кратко. Не натрошавайте бисквитите на ситно, защото трябва да се усещат. В противен случай ще станат на каша. 
  4. За няколко секунди загрейте шоколада в микровълнова фурна. Това се прави за да се втечни леко. По този начин по – лесно ще напълните чашките, а трябва и леко да се разлее. Стои по – красиво.
  5. Започнете да пълните вашите чашки, като започнете с лъжица шоколад. Притиснете го леко с лъжицата, за да запълни дъното. Продължете със сметановата смес. Следва отново шоколад и завършете със сметановата смес. На снимките добре се вижда как трябва да изглежда вашия бърз десерт. Пълнете чашките до горе. 

         Оставете вашите чашки с вкусния, бърз десерт за поне един час в хладилник, за да се стегне и за да може бисквитите да омекнат. Украсете по ваше желание с пресни ягоди и шоколадови пръчици. 

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref