Това са най-вкусните банички с чушка, които може да опитате, ако ги приготвите. Спазвайте описанието на моята рецепта и ще се справите. Стават лесно. Докато ги правите просто се забавлявайте! Резултатът е божествен! Получават се с тънка хрупкава коричка и сочна вътрешност. Може да се насладите на тези триъгълни банички  у вас или пък да ги предложите за почерпка на вашите приятели. Стават и за из път. Уверявам ви, че ще останете много, много доволни!

банички с чушка

Нужните продукти за моите триъгълни банички са:

 • 500 грама кори за баници – ще ви трябват 14 листа, за 14 банички
 • 220 грама сирене
 • 3 яйца
 • една червена чушка 
 • 60 грама краве масло
 • 50 мл. слънчогледово олио
 • още едно яйце за заливка, но може и без него – по долу ще опиша за какво иде реч

Начин на приготвяне на вкусните триъгълни банички с чушка:

 1. Разтопете кравете масло. Аз го правя в микровълновата, като преди това режа маслото на парченца. Така вероятността да изпръска е по-малка.
 2. Към разтопеното масло прибавете олиото и разбъркайте.
 3. За плънката нарежете чушката на лентички, а след това на малки кубчета. Сторете това на ръка. Не използвайте блендер, понеже ще се разводни. Сложете нарязаната чушка в по-голяма купа.
 4. Прибавете към нарязаната чушка трите яйца и натрошеното сирене. Разбъркайте. С това плънката за моите банички с чушка е готова. Лесно, икономично и бързо.
 5. Вземете един лист от корите и го намажете с маслената смес. Използвайте четка. Прегънете на две по дължина. Отново намажете с малко от маслената смес и отново прегънете на две по дължина. Трябва да получите дълга лента от четири слоя.  В единия край сложете една супена лъжица от плънката и загънете на триъгълна баничка. Старайте се да се получи стегнато пакетче. Така постъпете с всичките кори, докато свършат. Подредете баничките върху хартия с която сте застлали дъното на тавата. Аз използвам правоъгълната тава от моята фурна.
 6. Част от мазнината ще ви остане. Прибавете към нея едно малко яйце и намажете вашите банички с чушка. Може да намажете само с мазнината, но с яйце става по-хубаво.
 7. Загрейте вашата фурна на 220 градуса и вентилатор предварително. Изпечете баничките докато апетитно се зачервят. За около 12 минути са готови. Наблюдавайте ги!

банички с чушка

Ето още една рецепта за банички с кашкавал.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref