Това е едно предложение за пилешко филе на фурна, подходящо за дните, когато ви се похапва нещо вкусно, ненатоварващо и лесно. Изпълнението на цялата рецепта ще ви отнеме не повече от няколко минути. Цялата работа ще я свърши фурната.

Необходими продукти: 

  1. 600 грама пилешко филе
  2. 300 грама гъби
  3. 250 грама пушен бекон
  4. 200 грама сирене моцарела
  5. сол на вкус
  6. 120 мл. вода

Начин на приготвяне:

Измийте 600 грама пилешко филе. Нарежете го на парченца. Почистете около 300 грама гъби. Нарежете и тях. Не е нужно да са на ситно, дори и цели да ги сложите пак ще се получи. Смесете двата вида продукти и покрийте с тях дъното на тавичка. Разпределете върху тях 250 грама нарязан, пушен бекон и посолете на вкус. Други подправки не са необходими. Покрийте с парченца нарязана или накъсана моцарела. Около 200 грама, ще е напълно достатъчно. Залейте ястието със 120 мл. вода. Покрийте с фолио тавата. Сложете във фурната и след един час ще имате едно великолепно ястие. Фурната включете на 220 градуса на горен и долен реотан. След като махнете фолиото, ястието не се запича, за да остане сочно. Още едно допълненине – мазнина не се слага. Тази от бекона е напълно достатъчна. Сервирайте със салата от пресни зеленчуци и се насладете.

 

пилешко филе на фурна

 

пилешко филе

 

Това пилешко филе на фурна ще стигне за 6 човека. Може да го приготвите предварително и леко да го затоплите преди поднасяне.