Цигара бюрек – това са хрупкави, пържени банички. Съществуват много рецепти за тази вкусотия, но аз искам да ви предложа моя вариант. Тези банички са толкова лесни за приготвяне, а са невероятно вкусни. Продуктите за тях се броят на пръстите на едната ви ръка. Дори и неопитен кулинар ще се справи. Ако ги опитате само веднъж ще се влюбите в тях. Сервирани на масата свършат моментално.

цигара бюрек

Нужните продукти за цигара бюрек са:

  • 400 грама селски кори на сач
  • 300 грама сирене / по избор , това което вие обичате /
  • 60 грама краве масло
  • олио за пържене

цигара бюрек

Начин на приготвяне на цигара бюрек:

  1. Нарежете вашите селски кори на сач на правоъгълници със страна 15 см.
  2. Натрошете сиренето с помощта на вилица.
  3. Сложете по една супена лъжица натрошено сирене по диагонал на всяко правоъгълниче, като преди това трябва да намажете с разтопено масло. Навийте на рулце. Краищата подвийте навътре, като сърмичка, за да не изпадне сиренето. Острият край, който остава намокрете с вода, за да се залепи.
  4. Загрейте олиото в подходящ съд и изпържете баничките. Не включвайте котлона на най-високата степен. Моят е с девет степени. Включвам го на шеста. Трябва да знаете, че стават много бързо. Подгответе си щипка с която да ги обръщате. Така става най-лесно. Изваждайте готовите цигара бюрек върху салфетка, но не е задължително. 

цигара бюрек

Допълнение:

Тези цигара бюрек са най-вкусни докато са топли и хрупкави. В оригиналната рецепта в пълнежа се добавя и ситно нарязан магданоз. Ако искате сложете и вие. Всичко е въпрос на вкус…

Още веднъж да допълня. Вероятно след като прочетете рецептата много от вас няма да се впечатлят. Аз също бях в групата на недоверчивите. Уверявам ви обаче, че се получава нещо много, много вкусно! В крайна сметка не трябва да е сложно, за да е вкусно. Поднесете хрупкавите банички със студен айрян и опитайте. 

Още нещо – ако искате към плънката може да добавите и малко настърган кашкавал.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref