Това е едно основно ястие за моментите, когато нямате време за дълго готвене, а ви се похапва нещо вкусно. Бъркани яйца с картофи и бекон се приготвят лесно и бързо ако не броим варенето на картофите.  Ето защо може да ги сварите от предния ден и да ги съхраните в хладилника. Така ще си спестите много време. Аз правя точно така. С тази рецепта ще се справи дори и начинаещ в кухнята. Все пак не е задължително да е трудно, за да е вкусно.

 

Нужните продукти за вкусните бъркани яйца, за три порции са:

 • 3 картофа със средна големина – не повече
 • 150 грама пушен бекон
 • 7 яйца
 • сол
 • щипка, две черен пипер

Начин на приготвяне на вкусните бъркани яйца с картофи и бекон:

 1. Сварете картофите без да ги белите в подсолена вода. Изчакайте да се охладят, обелете ги и ги нарежете на малки парченца.
 2. Бекона също нарежете на малки парченца. Не си купувайте от нарязания. Той не е вкусен. Освен това е прекалено солен. Купете си цяло парче бекон от вашия любим магазин.
 3. Изсипете нарязания бекон в подходящ тиган и го запържете за около две минути. Така той ще пусне мазнина и ще се запече. Ще стане приятно хрупкав.
 4. Прибавете към бекона нарязаните картофи и черния пипер. Пържете още около две минути.
 5. Прибавете яйцата. За да стане по – лесно, може да ги счупите предварително в купичка и така ще ги изсипете наведнъж.
 6. Бъркайте непрекъснато. След като яйцата се стегнат, вашите бъркани яйца са готови. Ако е нужно посолете още малко.

Сервирайте със сезонни зеленчуци. Тези бъркани яйца са по – вкусни докато са топли. Зелени подправки в това ястие не се слагат. Не добавяйте допълнителна мазнина. Тази от бекона е напълно достатъчна.

бъркани яйца

Ето още една рецепта за хрупкава салата с яйца.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts