Тези лесни соленки са толкова вкусни, че може да си похапвате от тях по всяко време, когато усетите глад. Ако ги сложите в найлонов плик или кутийка с капак, спокойно може да си хапвате дори и когато сте на път. Приготвят се много лесно. Дори и да не сте запален кулинар ще се справите. Продуктите са обикновени и се намират във всяка кухня. Няма да се затрудните.

лесни соленки

Нужните продукти за моите лесни соленки са:

 • 1 яйце
 • 80 мл. прясно мляко
 • 125 грама краве масло
 • 270 грама сирене / по избор /
 • 300 грама брашно
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • 20 грама краве масло за намазване на соленките след изпичане

лесни соленки

Начин на приготвяне на моите, лесни соленки:

 1. Разтопете маслото в микровълнова фурна и го изсипете в купата на робот. Не трябва да е горещо.
 2. Прибавете прясното мляко.
 3. Прибавете яйцето и разбъркайте за кратко.
 4. Прибавете настърганото / стритото / сирене. Отново разбъркайте.
 5. Размесете бакпулвера с брашното. Прибавете на порции към горната смес. Когато се получи топка, спрете с размесването на продуктите.
 6. Оформете топчици с големина на орех. Подредете ги на разстояние едно от друго в застлана с готварска хартия тава.
 7. Изпечете тези лесни соленки на 180 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. В моята фурна за 23 минути са готови, но всяка фурна е различна. Трябва да придобият златист загар.
 8. Горещите и изпечени соленки веднага намажете с разтопено масло. Най-лесно става ако използвате четчица. Това ще омекоти коричката и ще ги направи още по – вкусни.

Може веднага да опитате вашите, вкусни соленки.

лесни соленки

Допълнение:

От това количество излизат 40 броя лесни соленки. Ако нямате робот омесете тестото за соленките на ръка. След като изстинат ги съхранявайте в найлонов плик или затворен съд с капак. Ако искате може да оформите тези лесни соленки и с друга форма. На лентички, кръгчета и др. Проявете въображение. Постарайте се да правите соленките горе, долу с една и съща големина, за да може да се изпекат равномерно. 

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref