Ще ви предложа един интересен и вкусен десерт. Приготвя се изключително лесно и бързо. Дори може да импровизирате. Тази бърза торта в чаша ще ви спести време за сервиране и миене на съдове. Чашките са за еднократна употреба.

бърза торта

Нужните продукти за вкусната, бърза торта в чаша са:

 • Готови, козуначени кифлички или стар козунак/ аз съм използвала кифлички с пълнеж от ванилов крем, но вие може да изберете и други по ваш вкус /. 
 • една малка чашка / 250 мл. / течен шоколад Нутела
 • две опаковки ванилов крем за торти и сладкиши на д-р Откер / за него ще ви трябва допълнително малко захар и 500 мл. прясно мляко /
 • малко прясно мляко за напояване на импровизираните блатове
 • 200 мл. течна, млечна сметана плюс 3 супени лъжици захар
 • захарна поръска за украса / тук също може да вложите творчество /
 • красиви, пластмасови чашки от 200 мл. и пластмасови лъжички / това не са продукти, но все пак реших да ви подсетя /

бърза торта

Начин на приготвяне на вкусната, бърза торта в чаша:

 1. Пригответе ваниловия крем според указанието на пакетчетата.
 2. Нарежете кифличките / козунака / на парченца от по 3 см. и сте готови за сглобяването на вашата, бърза торта в чашките.
 3. Започнете с парченце козунак. Сиропирайте  с две супени лъжици прясно мляко. Продължете с малко ванилов крем и лъжичка течен шоколад. Отгоре отново сложете парченце от козунака. Отново сиропирайте. Отново сложете лъжичка течен шоколад и ванилов крем до горе на чашката. Загладете с нож. Така напълнете всички чашки.
 4. Разбийте с помощта на миксер сметаната и захарта до пухкав крем. Върху всяка чашка шприцовайте красива розичка. Украсете със захарни пръчици или каквото ви дойде на ум. Оставете чашките за около час на хладно и това е всичко.

бърза торта

бърза торта

Допълнение:

Ако към тази бърза торта добавите парченца от пресни ягоди става още по – вкусно. Ако искате десертът да изглежда по – изискан, сменете пластмасовите чаши със стъклени.

Ето още един десерт в чаша.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref