Тези банички хапки са невероятно вкусни. Подходящи са не само за закуска, но и за почерпка. Ще се впечатлите от тях. Приятно хрупкави отвън и мекички отвътре. Продуктите за тях са обикновени и се броят на пръстите на едната ви ръка. Приготвят се лесно и нищо няма да ви затрудни. Когато прочетете рецептата ще се учудите от нейната простота, но ви уверявам, че се получава нещо много, много хубаво. В крайна сметка не трябва да е трудно, за да е вкусно. 

банички хапки

Нужните продукти за вкусните банички хапки са: / за 24 броя /

 • 250 грама готови кори за баница от по – дебелите / аз съм използвала половин пакет Одрински/
 • 200 грама пушен кашкавал, тип Скаморца / може да използвате и обикновен /
 • 200 грама краве сирене
 • 4 яйца
 • 120 грама краве масло 

банички хапки

Начин на приготвяне на малките банички хапки:

 1. Настържете кашкавала с едро ренде и го изсипете в купа. 
 2. Върху него настържете или натрошете сиренето.
 3. Прибавете яйцата и разбъркайте. С това плънката е готова.
 4. Нарежете половината кори за баница на правоъгълници с размер 15 на 15 сантиметра. Тези размери са ориентировъчни. От една кора получавам шест броя.
 5. Разтопете кравето масло. С помощта на четка намажете стените и дъното на формички за кексчета, за еднократна употреба. Може да използвате и други, но по този начин ще си спестите миене и време.
 6. Всяко правоъгълниче също намажете с разтопено масло от едната страна и внимателно го поставете във формичката, така че да се образува кухина, а краищата да висят. Намазаната страна трябва да остане отгоре. 
 7. Върху всяко правоъгълниче сложете по една супена лъжица от плънката. Загърнете с висящите краища и леко притиснете. Отново намажете с масло.
 8. Подредете така подготвените банички върху тава. Една няма да ви стигне. Използвайте две. 
 9. Изпечете вашите банички хапки на 200 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. Когато се зачервят са готови. В моята фурна това се случва за около 15 – 16 минути, но всяка фурна е различна. Наблюдавайте ги и не ги препичайте. 

След като изстинат съхранявайте баничките в затворен съд. Дори и на другия ден пак са вкусни.

банички хапки

банички хапки

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref