Чуррос е испански, традиционен десерт. Често се поднася и като закуска. Това наистина е храна за душата. Нямам думи с които да опиша вкуса на чуррос. Той е просто неземен. Трябва да опитате, за да разберете. Ако искате да се поглезите пригответе тази вкусотия. Спазвайте количеството на продуктите и следвайте рецептата точка по точка и ще се справите. Няма нищо трудно.

чуррос

Нужните продукти за испанските чуррос са:

 • 200 мл. вода
 • 100 грама краве масло
 • 100 грама брашно
 • щипка сол
 • 4 яйца
 • захар за поръсване
 • олио за пържене

чуррос

Начин на приготвяне на испанските чуррос:

 1. Изсипете водата в тенджерка. Ако е тефлонова, още по – добре.
 2. Прибавете маслото и солта. Сложете тази смес на котлона. Трябва да заври.
 3. Когато сместа заври наведнъж прибавете брашното и енергично започнете да бъркате. Щом тестото започне да лепне по дъното на тенджерата, я махнете от котлона. Това става много бързо. За около минута. Оставете полученото тесто да се охлади.
 4. Изсипете охладеното тесто в купата на миксера.
 5. Пуснете бъркалките и започнете да прибавяте яйцата едно по едно. Отначало ще си помислите, че нещо не е наред, но в последствие ще се получи гладко и меко тесто. Това също става бързо.
 6. Изсипете тестото в пош с голям накрайник. Така както е с поша го поставете в хладилника за един час.
 7. Загрейте олиото / трябва да е повечко / и започнете да шприцовате вашите чуррос. Може да правите спирали, пръчици или каквото ви дойде на ума. Не включвайте котлона на най-висока степен. Моят котлон е с девет степени. Аз пържа на седма. Изпържете вашите фигурки и от двете страни до златист цвят. Изваждайте ги върху готварска хартия, за да се попие излишната мазнина.
 8. Поръсете с кристална захар. Ако искате може да прибавите към нея малко канела. Аз не обичам и не слагам. Поднесете вашите чуррос с течен шоколад. 

чуррос

чуррос

чуррос

Ето още една рецепта за вкусни пържени понички.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref