Това са най-вкусните домашни понички, които приготвям у дома! Няма как да се сбърка с тях. Няма тънкости или някакви сложнотии. Всеки ден да ги правя, всеки ден ще свършват за отрицателно време. Просто са невероятни…! Ако ги приготвите ще ви станат любими. Рецептата е изпитана и няма къде да сгрешите. Дори няма да си изцапате ръцете. Цялата хамалогия ще я свърши миксерът.

 

домашни понички

Нужните продукти за вкусните домашни понички по казанлъшки са:

 • 500 грама брашно
 • 500 мл. топла вода
 • половин чаена лъжичка сол
 • една супена лъжица захар
 • половин чаена лъжичка ванилия
 • едно пакетче суха мая / от 7 грама /
 • олио за пържене

домашни понички

Начин на приготвяне на вкусните домашни понички:

 1. Изсипете топлата вода в купата на миксера.
 2. Прибавете захарта, маята и ванилията. Оставете тази смес за пет минути докато маята почне да действа. Пуснете след това бъркалките за съвсем кратко. Докато преброите до десет.
 3. Размесете брашното със солта. Изсипете го на два, три пъти към горните продукти при пуснати бъркалки. За около минута всичко ще е добре размесено. Ще се получи гъста, лепкава каша.
 4. Покрийте купата на миксера с кърпа и оставете за 40 минути тестото / кашата / да втаса на топло. Може да използвате и фурната, като я включите на програма втасване.
 5. Изсипете олиото в подходящ съд и го загрейте на умерена температура.
 6. Гребвайте с лъжица от тестото и пускайте в горещото олио. Ще се получат най-различни и странни форми, но в това е чара на тези домашни понички. Не се стремете да са еднакви. Изпържете ги от двете страни.
 7. Изваждайте поничките върху готварска хартия за да се попие излишната мазнина. 

домашни понички

Залейте вкусните домашни понички с мед или шоколад. Може да ги поръсите само с пудра захар. Постъпете така както ви е вкусно. Количеството е достатъчно за да нахраните цялото си семейство.

Ето още една рецепта за вкусни понички.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref