Кой не обича пържени филийки? За всеки ще е удоволствие да започне деня с тях.  А когато  са приготвени по този начин, който ще ви предложа, щастието е пълно! Моите пържени филийки на са мазни или с тъмен цвят, както се случва понякога. От първата до последната филийка остават с приятен, златист цвят. Има най – различни варианти за панировка. Моят е икономичен и лесен. Опитайте и пригответе тази чудесна закуска за семейството си!

пържени филийки

Нужните продукти за моите, пържени филийки са:

 • 4 яйца / ако са размел L още по – добре /
 • една чаена чаша вода
 • половин чаена лъжичка сол
 • една чаена чаша брашно
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • филийки хляб
 • слънчогледово олио за пържене

пържени филийки

Начин на приготвяне на вкусните, пържени филийки:

 1. Счупете яйцата в купата на миксера и ги разбъркайте. Може и на ръка. В този вариант използвайте голяма купа, за да ви е по – лесно.
 2. Прибавете водата и разбъркайте до хомогенност.
 3. Прибавете солта.
 4. Предварително разбъркайте брашното с бакпулвера и след това на части го прибавете към горните продукти. Дори и да остане някое топченце брашно не е фатално.
 5. Загрейте олиото в подходящ съд. Всяка филийка топвайте в панировката, така, че да се покрие от двете страни. Отцедете леко и след това изпържете. Когато вашите филийки придобият златист загар и от двете страни, ги извадете върху готварска хартия. Те не попиват много мазнина и стават бързо.

пържени филийки

Сервирайте апетитните пържени филийки със сирене, прясно мляко, мед, домашно сладко, пресни зеленчуци или каквото обичате. Най – вкусни са, докато са топли. Ако изстинат, просто леко ги претоплете и пак ще са вкусни.

Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. За тази рецепта, отмервайте продуктите точно! Панировката, която се получава е доста като количество. Ще ви стигне за цял хляб, че и повече. Ако искате направете половин доза, макар, че у дома това никога не се е случвало.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref