Почти за всеки празник приготвям тези домашни, ябълкови сладки. Топят се в устата. Мекички са и могат да се направят от предния ден. Ако ги съхранявате в затворен съд, на другия ден са още по – хубави и сочни. Подходящи са за сутрешното ви кафе или чай. А защо не и когато ви се похапва нещо сладичко през деня, без да ви става тежко. С една дума – универсални и много, много вкусни. По тази рецепта излизат доста – около 50 – 52 броя. Има за всички. И то по няколко.

ябълкови сладки

Нужните продукти за тези домашни, ябълкови сладки са:

 • 150 грама краве масло
 • 1 чаена чаша плюс 2 с.л. захар
 • 3 големи ябълки или 4 с нормален размер
 • 3 яйца / размер L /
 • един бакпулвер
 • половин чаена лъжичка ванилия / може да замените с четвърт чаена лъжичка канела, ако обичате /
 • 500 грама брашно
 • един млечен шоколад за украса / 100 грама /, може да замените с пудра захар 

Начин на приготвяне на вкусните, ябълкови сладки:

 1. Разбийте с помощта на миксер яйцата и захарта до пухкавост.
 2. Прибавете ванилията.
 3. Разтопете маслото / в микровълновата / и след като се поохлади малко го прибавете към горната смес. Маслото не трябва да завира.
 4. Смесете брашното и бакпулвера. Прибавете и тях към горната смес. Ще се получи много гъста лепкава смес.
 5. Обелете и почистете от семките ябълките. Смелете ги с помощта на блендер или робот, но така, че да станат на малки парченца. Не трябва да стават на каша. Прибавете ги към гъстата смес и разбъркайте с вилица. Ако ви е трудно си помогнете с ръка. 
 6. Пригответе си две или три тави застлани с хартия.С малка лъжица за сладолед поставяйте малки топчета на разстояние едно от друго. Не трябва да са по – големи от голям орех. При печенето се надуват. 
 7. Изпечете вашите ябълкови сладки в предварително затоплена на 180 градуса и вентилатор фурна. В моята фурна са готови точно за 15 минути.
 8. След като се охладят ги украсете с разтопения шоколад. Оставете вашите ябълкови сладки на хладно, докато се стегне шоколада и сервирайте.

ябълкови сладки

ябълкови сладки

ябълкови сладки

Допълнение:

Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref

 

Вижте още:              ⇓ ⇓ ⇓

усукани сладки