Това е най-лесната и бърза закуска – селски бухти. При това са много вкусни! Отделете малко време и ги пригответе. Доставете си това удоволствие. Опитайте ги! За да приготвите тази вкусотия няма да се наложи да месите или да точите. Всичко се забърква и готово. Няма къде да сгрешите. Винаги се получава. Продуктите са обикновени и се намират във всяка домашна кухня. Количеството е достатъчно за цялото ви семейство. Единственото, което трябва да направите е да спазвате точните количества и грамажи.

селски бухти

Нужните продукти за вкусните, селски бухти са:

 1. три яйца / аз съм използвала с размер L /
 2. 250 грама кисело мляко
 3. 100 мл. слънчогледово олио
 4. 250 грама бяло брашно
 5. една равна, чаена лъжичка сода за хляб
 6. щипка сол
 7. олио за пържене 
 8. пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне на бързите, селски бухти:

 1. Разбийте яйцата и киселото мляко с помощта на миксер. За бързо.
 2. Прибавете слънчогледовото олио и отново за кратко разбъркайте.
 3. Смесете брашното, содата и солта. Разбъркайте ги отделно. След това ги прибавете към горната смес. Отново разбъркайте за кратко, до еднородна смес. Дори и да остане някое топченце от брашното не е фатално. Пак да напомня – содата не се слага в киселото мляко, а в брашното.
 4. Загрейте олиото в подходящ съд. Не го пестете. С помощта на супена лъжица или с най- малката лъжица за сладолед, която имате, започнете да сипвате от сместа. Не включвайте котлона на най-високата степен, за да се изпържат вашите селски бухти равномерно. Моят котлон е с девет степени. Пържа на седма. Но то се вижда. Ще се справите. Когато бухтичките придобият златист вид и от двете страни са готови. Изваждайте ги върху готварска хартия, за да се попие излишната мазнина.
 5. Сервирайте бухтите поръсени с пудра захар. Ако искате може да ги залеете с мед или сладко по избор. Тогава пудра захар не е нужна.

селски бухти

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref