Това е най-вкусната шоколадова торта с бисквити, която сте опитвали някога. Кой не обича шоколад? Тази торта ви кара да искате още и още…! Невероятна е! Един прекрасен десерт подходящ не само за семейно похапване, но и за гости. Десерт, който ще ви накара да се почувствате щастливи. Не се приготвя трудно, не се изисква да стоите около фурната и да печете блатове и да се притеснявате дали няма да сбъркате някъде. Няма да се провалите и ще спечелите одобрителните погледи на вашите близки и познати когато поднесете тази шоколадова торта на масата.

шоколадова торта

Нужните продукти за моята шоколадова торта с бисквити са:

 • един пакет от 330 грама бисквити, тип Закуска / от белите /
 • 200 грама качествен течен шоколад на стайна температура – продава се в малки стъклени чаши, всички го знаем
 • 400 мл. студена, течна, млечна сметана / животинска /
 • една трета чаена чаша захар
 • 150 – 200 мл. прясно мляко за напояване на бисквитките
 • 40 грама качествен шоколад за украса / Аз ползвам тъмен. С портокалов вкус /

шоколадова торта

Начин на приготвяне, на моята шоколадова торта с бисквити:

 1. Изсипете сметаната в купата на миксера.
 2. Прибавете захарта и разбъркайте до пухкав крем. Не прекалявайте с разбиването, защото може сметаната да се пресече. Щом се получи хубав крем, спрете с разбиването.
 3. Прибавете течния шоколад и отново пуснете бъркалките за кратко. Щом се получи крем с еднакъв цвят и консистенция, спрете миксера. Отново да напомня – не прекалявайте с разбъркването!
 4. Изсипете прясното мляко в плитка чиния.
 5. Топвайте всяка бисквитка от двете страни. Трябва леко да се напои, без да се разпада. Става бързо.
 6. Започнете да редувате бисквити, крем, бисквити, крем и т.н. Завършете с крем. Броят на блатовете от бисквити е толкова, колкото вие решите и колкото ви позволява тавичката. Трябва равномерно да ги разпределите.
 7. За украса настържете само качествен шоколад. Нищо друго не е нужно.
 8. Поставете готовата шоколадова торта в хладилника за около 3 часа, за да се стегне. Знам, че ще е трудно, но трябва да издържите на изкушението! Хи хи…!

шоколадова торта

Ето още едно предложение за вкусна, бисквитена торта.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref