Шоколадови бонбони с кокос – една вкусна експлозия… Каквото и да кажа за тези малки, шоколадови бижута ще бъде малко. Това е един от най- впечатляващите десерти, които приготвям в къщи. Няма човек, който може да устои на тези уникални, шоколадови бонбони. Уверявам ви, че се приготвят много лесно и няма как да не се справите. Опитайте! Зарадвайте себе си и вашите близки.

шоколадови бонбони

Нужните продукти за моите, шоколадови бонбони с кокос са:

 • 150 грама меки бишкоти / от българските /
 • 60 грама меко краве масло / на стайна температура /
 • половин чаена чаша пудра захар
 • 1 чаена чаша кокосови стърготини
 • една четвърт чаена чаша прясно мляко
 • сто грама тъмен шоколад
 • сто грама млечен шоколад

Начин на приготвяне на моите, шоколадови бонбони с кокос:

 1. Смелете бишкотите с блендер и ги изсипете в голяма купа / аз използвам тава /.
 2. Прибавете в купата пудрата захар.
 3. Прибавете кравето масло.
 4. Прибавете кокосовите стърготини.
 5. Омесете сместа, докато се получат трохи.
 6. Прибавете прясното мляко. Омесете отново. Трябва да получите мека, нелепнеща, еднородна смес.
 7. Започнете да правите вкусните, шоколадови бонбони. Аз правя топчета, колкото голям орех. Вие може да ги направите и по – малки. По моя начин излизат 20 броя.
 8. Оставете бонбоните в хладилника / за не повече от 30 минути /. 
 9. Разтопете на водна баня млечния шоколад. Разбъркайте до гладка смес. Вземете един бонбон / с вилица /, топнете го в глазурата и го поставете върху готварска хартия. Така постъпете с половината бонбони. След това в същия съд, без да го миете начупете черния шоколад и също го разтопете на водна баня. С него глазирайте останалите бонбони. Така получавате два вида шоколадови бонбони – с тъмен и млечен шоколад.
 10. Оставете вашите шоколадови бонбони на хладно / не в хладилник /, за около 6 часа, за да се стегнат. Когато глазурата се втвърди вашите шоколадови бижута са готови. Поднесете с хубава напитка и се насладете…

шоколадови бонбони

шоколадови бонбони

шоколадови бонбони

шоколадови бонбони

Допълнение:

Чашата, която използвам е с вместимост 250 милилитра. Не е задължително да използвате два вида шоколад. Може да глазирате вашите шоколадови бонбони или само със светъл, или само с тъмен шоколад. Изборът е ваш.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fr=tef