В това ястие са важни вкусът и представянето. Продуктите са обикновени и винаги може да се импровизира.  Количеството им също може да се промени, според вкуса и желанието. Дори да не сте опитвали това „облечено кюфте“ само като прочетете рецептата ще сте сигурни колко е вкусно. Това е сочно кюфте, обвито в омлет, поръсено с кашкавал и запечено на фурна. Може да предложите като топло предястие или основно. Ако чакате гости може да подготвите всичко предварително и когато решите да сервирате само да запечете за кратко, докато се разлее кашкавалът.

облечено кюфте

Нужните продукти за вкусното “ облечено кюфте “ с кашкавал са:

  • кайма омесена като за кюфтета / така както ги обичате вие и вашите близки, трябва да кажа, че аз не слагам лук /

  • по две яйца за омлета в който е обвито кюфтето / аз подправям с малко сол и черен пипер /

  • настърган на едро кашкавал / най – малко по две супени лъжици на кюфте /

  • слънчогледово олио за пържене и подмазване на тавата

облечено кюфте

облечено кюфте

Начин на приготвяне на вкусното “ облечено кюфте “ с кашкавал:

  1. Направете кюфтета от каймата и когато олиото се загрее ги изпържете. Не ги препържвайте. 
  2. В тиган с диаметър на дъното 18 см. направете омлети от по две разбити яйца. Броят им зависи от порциите, които ще ви трябват. Когато аз изсипя разбитите яйца за омлета върху сгорещеното олио / една супена лъжица / винаги похлупвам с капак. Така омлетът се втвърдява отгоре и лесно се обръща за да се запече като палачинка. Омлетът не трябва да е препечен.
  3. Всяко кюфте обвийте с топъл омлет. Подредете ги в подмазана с олио тавичка. 
  4. Всяко “ облечено кюфте “ покрийте с кашкавал, включете фурната на функция грил на 230 градуса и запечете докато се разлее кашкавалът. Става много бързо.

облечено кюфте

облечено кюфте

Допълнение:

Към всяко порция с “ облечено кюфте “ прибавете пресни или домашно, консервирани зеленчуци. Отново да напомня – когато обвивате кюфтета с омлет, той трябва да е топъл, за да е еластичен.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref

 

Вижте още:      ⇓ ⇓ ⇓

Пържени кюфтета / семейна рецепта /