Обичате ли да отглеждате растения? А случвало ли ви се е те да умрат скоро? Или вие сте ги убили?

Избягвайте тези 9 грешки и това няма да ви се случи отново.

 1. Грешка номер 1 : поставяне на растението на място, което не е подходящо за него !

  Всяко растение си има своите специфични нужди.  Ако не знаете какви са те, придобийте знания от цветарите, книгите или от най-доброто място – интернет! Някои растения са много специфични при разполагането им на закрито или на открито. Поставянето им на неподходящо място сигурно ги убива рано или късно, бързо или постепенно.
  Растенията, отглеждани на закрито, умират поради тази причина. Трябва да прочетете от какво има нужда растението преди да потърсите място за него. Някои растения изискват сянка, непряка светлина или пряка слънчева светлина, докато някои се нуждаят от влага. Ако растението се нуждае от по-високо ниво на влага го задръжте в сенчеста зона. Ако не цялата влага в почвата ще изсъхне и това със сигурност ще убие растението.

   

 2. Грешка номер 2 : честа смяна на мястото им в дома !

   Растенията се приспособяват към мястото, където са били за известно време, вкъщи или на открито. Когато се движат често, става трудно да се адаптират бързо към различните условия на новата среда. Също така, преместването на растенията често може да навреди на растежа им.

   

 3. Грешка номер 3 : отглеждане в грешна почва !

  Почвата е нещо много важно! И когато става дума за отглеждане на растения на закрито, не можете да компрометирате с почвата. Безпочвеният миксиращ микс е това, което предлагаме. Можете също така да направите своя собствена или да изберете висококачествена, органична минерална смес.

  Уверете се, че почвата, която смесвате или купувате е според нуждите на вашето цвете. Някои растения се справят по-добре в задържаща влага, гъста почва, докато други растения, като кактуси, се нуждаят от светлина, бързо изцеждаща се почва с високо съдържание на пясък и торф, за да се предотврати гниенето на корените.

   

 4. Грешка номер 4 : прекалено напояване !

  Дори опитните градинари правят тази грешка. Хората, които са нови в градинарството или отглеждането на растения правят това – мислят, че даването на повече вода на растението ще го запази повече и ще го накара да расте по-бързо. Въпреки това, особено в закрити помещения, където слънцето е оскъдно, ситуацията е различна. Поддържането на растенията на малко по-суха страна е добра идея, но ако растението, което отглеждате, е растение, което обича влагата, тогава оставяйте почвата леко влажна.
  Препоръчва се да направите проучване за нуждите на вашето растение относно поливането. Също така, най-важният фактор, който определя изискванията за напояване на растението, е климатът, в който го отглеждате. Обикновено на закрито, поливането на растенията само веднъж седмично трябва да бъде достатъчно.

   

 5. Грешка номер 5: отглеждане на прекалено оскъдна или силна светлина !

  Вярно е, че растенията се нуждаят от светлина, но растенията на закрито са нежни и силните слънчеви лъчи могат да ги убият. Проучете вашето растение преди да го поставите навсякъде. Някои растения изискват малко светлина за здравословен растеж. За това ако има повече светлина, това може да ги убие или обезсили.

   

 6. Грешка номер 6: излагане на екстремни температури !

  Интериорните растения са стайни растения, тъй като те харесват вътрешните условия и непроменливата температура. Има само няколко, които харесват по-висока или по-ниска температура от нормалната средна стайна такава. Най-безопасната дневна температура за стайни растения е 18-24 ° или някъде около нея. Умерената температура работи добре при стайни растения и води до здравословен растеж.

   

 7. Грешка номер 7: оставяте ги дълго време без пресаждане !

  Когато листата започнат да се оцветяват в жълто или ако видите, че корените изскачат, това е сигнал, че е време да пресадите растението. Когато саксията му стане малка то няма достатъчно място да развива кореновата си система и вашето растение залинява !

  пресаждане

 8. Грешка номер 8: пренебрегване на вашите растения!

  Много от нас засаждат растения и забравят за тях. Пренебрегването на растенията е причината, поради която повечето хора убиват своите стайни растения. Те трябва да се наглеждат периодично за вредители, нужда от поливане или други нужди.

   

 9. Грешка номер 9: нередовно почистване на листата !

  Важно ли е да почиствате листата на стайните растения? Е да! По две причини: Първо, това ги прави по-привлекателни и второ, това ги прави здрави! Натрупаният слой прах по листата на растенията допринася за намаляване на способността за фотосинтезиране. И резултатът е, че получавате слабо и „стресирано“ растение.

   

  Прочетете още: ↓↓

  15 цветя, приличащи на нещо друго