Това са моите любими, бързи питки, които мога да ям всеки ден. Никога няма да ми омръзне. Ако направя класация за домашно приготвени хлебчета, тези ще заемат първото място. Безспорно, златният медал е за тях. Тези бързи питки имат и друго предимство – стават за нула време. Така, че ако нямате хляб в къщи, се откажете да ходите до магазина. Пригответе тези малки хлебчета и доставете удоволствие не само на себе си, но и на цялото семейство. Гарантирам, че няма къде да сбъркате и ще се справите.

бързи питки

Нужните продукти за моите бързи питки със сирене са:

 • 200 грама натрошено сирене / една чаена чаша /
 • две и половина чаени чаши брашно
 • една чаена чаша кисело мляко
 • една чаена лъжичка сода за хляб
 • пет чаени лъжички краве масло

бързи питки

Начин на приготвяне на домашните бързи питки:

 1. Прибавете към киселото мляко содата и разбъркайте, докато шупне. След това изсипете тази смес в голям плитък съд. Аз ползвам тава.
 2. Прибавете натрошеното сирене.
 3. Започнете малко по малко да добавяте от брашното и да бъркате с ръка. След втората чаша брашно, може да изсипете тестото върху плота и тогава да добавите останалото. Ще ви бъде по-лесно да месите. Като ви казвам да месите не си мислете, че ще влагате някакви усилия и време. Щом брашното се поеме и се получи мека топка не е нужно да месите повече. Става бързо.
 4. Полученото тесто разделете на десет части. Всяка част оформете като топчица.
 5. Оформените топчици подредете върху хартия на разстояние една от друга. По – лесно ще ви е ако използвате тавата от фурната. На всяка питка направете малка вдлъбнатина по средата и сложете по половин чаена лъжичка масло.
 6. Загрейте фурната предварително на 180 градуса и вентилатор. Изпечете вашите бързи питки до готовност. Когато апетитно се зачервят, са готови. В моята фурна това се случва точно за 15 минути. Всяка фурна е различна. Наблюдавайте ги. Личи си когато са готови. Няма да се заблудите.

бързи питки

В тестото за тези бързи питки не се добавя сол. Сиренето придава достатъчно соленост. Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref