Какво е бяло фрапе, вероятно всички знаете? Това е ледена напитка, която се приготвя от разтворимо кафе. Родината на това студено питие е Гърция. Знам, че всички сте опитвали бяло фрапе, но вероятно не всички могат да го приготвят? Знам също така, че за някои това е елементарно, но въпреки това ще опиша начина на приготвяне на тази освежаваща и ободряваща напитка. Рецептата е лесна и няма как да не се справите.

Нужните продукти за една чаша / 250 мл. / бяло фрапе са:

  • една и половина чаена лъжичка нес кафе
  • една чаена лъжичка захар / ако обичате сладичко, може да увеличите захарта с още половин чаена лъжичка /
  • 30 мл. студена вода
  • няколко кубчета лед
  • прясно мляко / количеството не може да се уточни точно, понеже това зависи от пяната, която ще направите при приготвянето на вкусното бяло фрапе /

бяло фрапе

Начин на приготвяне на леденото бяло фрапе:

  1. Изсипете захарта и кафето във висока, стъклена чаша. Никога не го правете в пластмасова. Трябва и очите да изпитват наслада.
  2. Добавете студената вода и започнете да разбърквате с мини миксер за фрапе. Колкото повече разбърквате, толкова повече пяна ще получите. За да не получите само пяна в чашата си не е нужно да разбивате дълго. В противен случай в чашата ще получите само пяна с малко мляко, а целта е да се получи по-малко пяна с повече мляко. Трябва да е вкусно. Много често в заведенията използват този трик и ни сервират напитка с повече вода и пяна, и малко мляко.
  3. Добавете към горната смес няколко бучки лед.
  4. Допълнете чашата със студеното прясно мляко и се насладете.

Леденото, бяло фрапе се пие винаги със сламка. Не пропускайте това удоволствие!

Ето още една рецепта за студена, лятна напитка.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref