Домашни бонбони с шоколад и сушени плодове – една вкусна експлозия… Каквото и да кажа за тези малки, шоколадови камъчета ще бъде малко. Това е един от най- впечатляващите десерти, които приготвям в къщи. Няма човек, който може да устои на тези уникални, шоколадови бонбони. Уверявам ви, че се приготвят много лесно и няма как да не се справите. Опитайте! Зарадвайте себе си и вашите близки. Подходящи са за всякакви поводи – скъпи гости, рожден ден и за случаите когато ви се похапва нещо шоколадово и много, много вкусно.

домашни бонбони

Нужните продукти за вкусните домашни бонбони са:

  • 150 грама сушени кайсии без ядки
  • 7 броя фурми без костилки
  • 3 броя сушени смокини
  • 100 грама натрошени на едро орехови ядки
  • 200 грама тъмен, качествен шоколад

домашни бонбони

Начин на приготвяне на уникалните домашни бонбони:

  1. Нарежете на малки парченца всички плодове и ги изсипете в голяма купа. Старайте се парченцата да бъдат горе – долу еднакви, за по – хубав външен вид на бонбоните. 
  2. Прибавете едро нарязаните / натрошени / орехови ядки. Когато отхапете от тези домашни бонбони трябва да се усещат. Разбъркайте докато се смесят с нарязаните плодове.
  3. Начупете на парченца шоколада и го разтопете на водна баня. Това става като поставите начупения шоколад в подходящ съд, който може да поставите върху друг съд с вода. Водата трябва да е на разстояние от дъното на по – малкия съд. Това е много важно. След това трябва да поставите двата съда върху горещ котлон, като от време на време трябва да разбърквате.
  4. Залейте плодовете и ядките с разтопения шоколад. Разбъркайте докато се покрият равномерно. 
  5. Сега идва ред на оформянето на вашите домашни бонбони. Това става с помощта на две малки лъжички. Правете малки купчинки върху тава, застлана с домакинска хартия. Оставете бонбоните да се стегнат на хладно място, но не в хладилник. След три часа ще имате един великолепен десерт и може да почерпите.

домашни бонбони

Допълнение:

Ако искате може да украсите оформените, шоколадови бонбони с ивички от бял шоколад.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref