Идеята за кайма с бекон и кашкавал е на моите приятели Дидка и Коки. Прекрасни млади хора с усет и любов към храната. Още след като споделиха рецептата, знаех, че ще се получи нещо оригинално. Не се излъгах. Ястието е ефектно на външен вид и много вкусно. Подходящо е както за семейно похапване, така и за гости. Може да го приготвите предварително, да го оставите в хладилника и когато дойде време за сервиране да го изпечете във фурната. Така ястието от кайма с бекон ще е топло. Ще спестите време и ще отделите повече внимание на гостите.

кайма с бекон

Нужните продукти за ястието от кайма с бекон и кашкавал са:

 • един килограм кайма по избор 
 • 20 броя тънки парченца бекон, това са 400 грама / трябва да ви ги нарежат в магазина /
 • 150 грама кашкавал
 • едно яйце
 • две филийки стар хляб
 • черен пипер, магданоз, сол – ако каймата е от магазина не е нужно да солите

кайма с бекон

Начин на приготвяне на ястието от кайма с бекон и кашкавал:

 1. Поставете каймата в голяма тава.
 2. Прибавете яйцето и ситно нарязания магданоз.
 3. Смелете хляба с блендер и го добавете към горните продукти. Може да го стриете с длани, но ако хлябът е пресен ще се получат топчета от тесто.
 4. Прибавете щипка, две черен пипер, посолете ако е нужно и омесете с ръце каймата. Като за кюфтета.
 5. Нарежете кашкавала на кубчета със страна два сантиметра. Не по – големи.
 6. Разделете каймата на десет части. Всяка част преплескайте на дланта си, поставете парченце кашкавал и направете топчица. Всяка топчица обвийте като пакетче с две парченца бекон. Подредете готовите топчици в тава, застлана с хартия. От снимката по – долу ще ви стане още по – ясно.

кайма с бекон

Изпечете до готовност във фурната на 230 градуса. Когато беконът се оцвети в тъмно златисто, вашето ястие от кайма с бекон е готово. Отново да напомня… Излизат десет броя. Те са предостатъчни за пет човека ако сервирате по две топчици. Ако гарнитурата е засищаща може да сервирате и по една. Останалите подредете в отделна чиния. Който иска ще си сложи допълнително. Още нещо – в ястието не се слага лук и мазнина. Не съм ги забравила. 

кайма с бекон

Ето още една рецепта за домашни, пържени кюфтета.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref