Представете си да се събудите сутрин и на масата да има пухкави кашкавалки за закуска, които са невероятно вкусни… Едва ли има по – хубаво начало на деня!? Ако искате да изпитате това щастие просто ги пригответе. Е, няма да е същото, но ако няма кой да ви изненада, а искате да ги опитате, няма друг начин. Тези кашкавалки са въздушни, леки и апетитни. Спазвайте количеството на продуктите и лесно ще се справите.

кашкавалки

Нужните продукти за пухкавите кашкавалки са:

 • 250 мл. вода
 • 120 грама брашно
 • 80 грама краве масло
 • 4 яйца
 • половин чаена лъжичка сол
 • 200 грама кашкавал
 • още около 30 грама кашкавал за гарниране, преди печене

кашкавалки

Начин на приготвяне на вкусните кашкавалки:

 1. Изсипете водата в тефлонова тенджерка.
 2. Прибавете маслото и солта.
 3. Сложете тази смес на загрят котлон и когато заври наведнъж прибавете брашното. Бъркайте енергично около две минути. Оставете тази смес да се охлади.
 4. Охладената смес изсипете в купата на миксера.
 5. Започнете да прибавяте яйцата едно по едно, до получаване на гладка каша. Става бързо.
 6. Прибавете настъргания кашкавал и разбъркайте за кратко.
 7. С лъжица за сладолед с диаметър 5 см. / не по – голяма /, започнете да изсипвате от сместа върху тава застлана с готварска хартия. Оставяйте разстояние между вашите кашкавалки, защото ще удвояват размера си.
 8. Върху всяка от вашите кашкавалки, поставете кубче кашкавал със страна около 8 милиметра. Леко го натиснете.
 9. Изпечете подготвените кашкавалки на 170 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. В моята фурна са готови за 25 минути, но всяка фурна е различна. Трябва хубаво да се зачервят и да придобият загар. Ако извадите вашите кашкавалки недопечени има вероятност да спаднат. Ако се съмнявате, че не са изпечени достатъчно, след като спрете фурната, отворете вратичката и ги оставете за една, две минути вътре.

кашкавалки

Ето още една рецепта за закуска с кашкавал.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref