Такава вкусотия няма…! Пригответе си тази пържена пица и ще се убедите сами. Приготвям я често за закуска, а понякога за обяд или вечеря. Да си направите пържена пица не е сложно. Не се изисква дълго месене и втасване. Дори и никога да не сте приготвяли тесто за пица ще се справите. Лесно е! Ще ви подейства отпускащо и успокояващо, резултатът ще ви впечатли!

пържена пица

Нужните продукти за моята пържена пица са: /от това количество излизат 4 броя, но ви съветвам да увеличите продуктите двойно/

 • 200 грама брашно
 • 30 мл. слънчогледово олио
 • една равна чаена лъжичка захар
 • половин чаена лъжичка сол
 • една равна чаена лъжичка суха мая
 • 85 мл. топла вода
 • кашкавал, нарязан на малки кубчета / количеството е по ваша преценка и вкус /
 • сух луканков колбас, нарязан на малки кубчета / количеството е по ваша преценка и вкус – аз използвам луканков колбас Амбарица /
 • слънчогледово олио за пържене / не го пестете /

пържена пица

Начин на приготвяне на вкусната пържена пица:

 1. Затоплете леко водата и вътре изсипете маята и захарта. Оставете за пет минути да постои, докато се активира маята.
 2. Изсипете брашното в широка купа или на плота, където ще месите. Направете кладенче. Вътре изсипете горната смес.
 3. Прибавете олиото.
 4. Солта поръсете по края на кладенчето / по външния диаметър /, за да не е в пряк контакт с маята. Солта и маята не се обичат.
 5. Замесете от горните продукти тесто. Получава се малко по – твърдо от обичайното. Не нужно да месите дълго. Щом се оформи топка е готово.
 6. Оставете тестото на топло за 40 минути да се отпусне в купа. Преди това покрийте купата със стреч-найлон и леко намазнете с олио дъното. С малко олио намажете и повърхността на тестото. Загърнете с висящите краища на фолиото. Това се прави за да не залепва тестото по найлона.
 7. След като престои тестото го разделете на 4 части. От всяка четвъртинка разточете кръг с диаметър 20 сантиметра.
 8. Краищата намокрете с вода, с четчица.
 9. Сложете плънка от кашкавал и сух колбас. Не я пестете. Трябва да има достатъчно. Прегънете на две и притиснете краищата с вилица. Постарайте се да притиснете добре, за да не се отвори при пърженето. Аз винаги си подготвям до това положение всички пици и тогава се заемам с пърженето. Подготвените пици нареждам върху памучна кърпа. Така не залепват.
 10. Загрейте олиото и изпържете от двете страни всяка пица. Не усилвайте котлона много. Пак ще стане, но има опасност външният вид на вашата пържена пица да стане прегорял. Готовите пици изваждайте върху салфетка, макар, че те не поемат почти никаква мазнина.

Сервирайте с гарнитура от сезонни зеленчуци.

пържена пица

Ето още едно вкусно предложение от пържено тесто.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts