Ако искате да предложите едно изискано и вкусно предястие, пригответе това солено, палачинково руло на фурна. Хем ще оберете овациите на масата, хем всички ще останат доволни. Това руло е засищащо и ако искате може да го сервирате и за закуска.  Отделете малко време за това изкушение. Няма нищо трудно и сложно. Даже бих казала, че е лесно…

палачинково руло

Нужните продукти за вкусното, палачинково руло на фурна са:

 • една чаена чаша прясно мляко
 • половин чаена чаша вода
 • едно яйце
 • една чаена чаша брашно
 • четвърт чаена лъжичка сол
 • малко олио за намазняване, ако ще правите палачинките на тиган. Ако използвате уред за палачинки, както правя аз, мазнина може и да не слагате.
 • 200 грама шунка – за пълнежа
 • 8 парченца сирене за тост – за пълнежа
 • 50 грама кашкавал за поръсване на вкусното, палачинково руло

палачинково руло

Начин на приготвяне на соленото, палачинково руло на фурна:

 1. Започнете с правенето на палачинките. Смесете прясното мляко, водата, яйцето, солта и брашното. Разбъркайте с вилица или с миксер, както правя аз. Това ще ви спести малко време. По – лесно е. 
 2. Загрейте уреда за палачинки или вашия тиган. Не включвайте на най – висока степен. Ако загреете уреда или котлона много силно, ще ви е по – трудно. Пак ще стане, но така палачинките лесно залепват и трудно се обръщат. Ако не сте сигурни в себе си, може да намажете преди това уреда или тигана с малко мазнина. От това количество излизат 7 палачинки с диаметър 20 см. На вас ще ви трябват 6. Така, че има една резервна, ако случайно първата не се получи.
 3. Застъпете / подредете / палачинките така, че да се получи нещо като блат, върху готварска хартия. Наредете отгоре нарязаната на тънки парчета шунка и сиренето. Завийте на руло, като си помагате с хартията. Поставете рулото в подходяща тава с хартия, поръсете със едро настъргания кашкавал и го поставете във фурната. Включете я на 220 градуса и вентилатор. Може и без, но аз съм нетърпелива, а така става по – бързо. Когато кашкавалът се зачерви и разлее, вкусното палачинково руло е готово. Наблюдавайте го. Ще поместя снимки и всичко, което написах до тук ще ви се изясни

солено палачинково руло солено палачинково руло

Оставете готовото руло леко да се охлади и сервирайте, като го нарежете на парченца с дебелина около 3 см. Топло е по – вкусно. Ако чакате гости, може всичко да приготвите предварително, да завиете със стреч фолио и когато настъпи подходящият момент да запечете.

палачинково руло

Допълнение:

Чашата, която използвам за отмерване на продуктите, за това палачинково руло е с вместимост 250 мл. Ако решите да промените продуктите за пълнежа, не прекалявайте с воднисти съставки, като кисели краставички, печени чушки и други. Сервирайте с пресни зеленчуци.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref