Това е една невероятна рецепта за пържени сиренки за закуска. Тестото се приготвя с помощта на гореща вода. Няма яйца и набухватели. С него се работи изключително лесно и приятно. При разточването му не се полагат никакви усилия. Всичко е много лесно. Ако искате да опитате нещо вкусно, направете тези пържени сиренки. Забавлявайте се докато ги приготвяте. И още нещо – когато изстинат също са вкусни. Дори на мен ми харесват повече. Стига да ги съхранявате в найлонов плик.

пържени сиренки

 

Нужните продукти за вкусните пържени сиренки са:

 • 300 грама пшенично брашно
 • още около 100 грама за доизмесване
 • 300 мл. вода
 • половин чаена лъжичка сол
 • около 300 грама сирене за пълнежа
 • олио за пържене

 

пържени сиренки

Начин на приготвяне на вкусните пържени сиренки:

 1. Изсипете 300 грама брашно в голяма купа. Прибавете солта и разбъркайте.
 2. Изсипете водата в подходящ съд и я поставете на котлона. Трябва да заври.
 3. След като водата заври я прибавете към брашното в купата. Така, както е вряла. Разбъркайте с лъжица. Получава се лепкаво тесто на големи трохи. Така трябва. 
 4. След около минута изсипете лепкавото тесто върху плота и започнете да месите. Не пари. Започнете малко по малко да добавяте още брашно докато се получи гладко и меко тесто. Става много бързо. 
 5. Поставете тестото в купа и го покрийте с влажна кърпа. Оставете го така за 30 минути.
 6. Отпочиналото тесто разделете на осем части.
 7. От всяка част разточете тънък кръг с диаметър 23 сантиметра. Ще се учудите колко лесно се разточва. За да не ви лепне си помагайте с брашно.
 8. Половината на разточения кръг покрийте с натрошено сирене. Покрийте с другата половина и краищата притиснете с пръсти. След това за хубав външен вид изрежете със зигзагообразен нож. Така постъпете с останалите части от тестото. Подгответе сиренките предварително и ги подредете върху памучна кърпа. Пълнежът няма да изпадне докато ги пренасяте. От изрязаните остатъци направете още една сиренка. Така излизат не 8, а 9 броя.
 9. Покрийте дъното на голям тиган с олио и го загрейте. Изпържете сиренките от двете страни до златисто. Изваждайте вашите пържени сиренки върху хартия за да се попие излишната мазнина.

пържени сиренки

пържени сиренки

Щях да забравя… Пълнежът може да бъде и друг – от извара и мек колбас, от сварено месо, от маслини и какво ли още не…!

Ето още една рецепта за друг вид сиренки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts