Ще започна с това, че през моя кулинарен живот съм се опитвала многократно да приготвя съвършения ойркширски пудинг. В самото начало на моите опити или количествата на продуктите бяха неточни, или грешях при печенето, или пък нещо друго… Естествено най-накрая успях и с радост ще споделя с вас точната рецепта. Това което се получава е просто магия. Няма да повярвате на очите си как без мая и бакпулвер, тестото се надига… Няма как с думи да опиша какво представлява на вкус този йоркширски пудинг. Трябва да опитате. Това е нещо като палачинка и мекичка взети заедно. Нищо не пречи да сервирате йоркширски пудинг и вместо хляб към основно ястие. Аз най-много го обичам с мед. Спирам с обясненията до тук. Само трябва да знаете, че не трябва да се отклонявате от точните количества на продуктите.

йоркширски пудинг

Нужните продукти за уникалния йоркширски пудинг са:

 • 2 яйца
 • половин чаена лъжичка сол /не повече/
 • 120 грама пшенично брашно
 • 230 мл. прясно мляко
 • краве масло за намазване на формичките

йоркширски пудинг

Начин на приготвяне на вкусния йоркширски пудинг:

 1.  Счупете в купата на миксера двете яйца.
 2. Прибавете солта и на ниска скорост разбъркайте за много кратко. Докато преброите до 5.
 3. Пуснете отново бъркалките на ниска степен и започнете на порции да прибавяте брашното. Отново разбъркването трябва да е за кратко. 
 4. Накрая на части и отново при пуснати бъркалки на ниска скорост, прибавете прясното мляко. Щом се поеме спрете бъркалките. На ръка дооберете това, което е останало по стените на купата и доразбъркайте с гумена бъркалка или лъжица. Ще получите тесто с консистенция като за палачинки.
 5. Намажете формички за мъфини с масло. Намажете дъното и стените. Всяка формичка запълнете до половината с полученото тесто. Тестото стига за 11 броя. 
 6. Докато правите всичко това до тук, пуснете фурната на 230 градуса и вентилатор да се загрее предварително. Печете така 12 минути, после намалете на 180 градуса и печете още 6 минути. Всичко 18 минути. Когато тестото покафенее вашият йоркширски пудинг е готов. Ако е недопечен ще спадне. Ако нямате фурна с вентилатор наблюдавайте цвета. В този случай печенето ще е по – дълго.

Ето още една уникална рецепта за пържени балони.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref