Чудесна рецепта! Тези пухкави хлебчета са ненадминати. Толкова са вкусни, че свършват още преди да ги поднесете на масата. Трябва задължително да ги приготвите! Не е трудно.

пухкави хлебчета

Нужните продукти за тези пухкави хлебчета “ Букли “ са:

 • 300 грама брашно
 • 135 мл. прясно мляко
 • 1 яйце
 • 2 с.л. захар
 • 1 ч.л. сол
 • 7 грама суха мая
 • 60 грама масло / 30 грама за тестото плюс 30 грама за намазване на вкусните, пухкави хлебчета /

Начин на приготвяне на вкусните, пухкави хлебчета:

 1. Разделете прясното мляко на две. Затоплете много леко едната половина в микровълновата печка. Изсипете в нея маята и едната супена лъжица захар. Оставете за 5 минути да шупне.
 2. Другата половина прясно мляко смесете с другата супена лъжица захар и 30 грама от маслото. Затоплете до толкова в микровълновата печка така, че маслото да се стопи. Не трябва да завира. След като се поохлади малко прибавете към тази смес яйцето и на ръка разбъркайте.
 3. Изсипете двете млечни смеси в купата на робота и пулсирайте няколко пъти. Прибавете солта.
 4. На порции започнете да прибавяте брашното. Количеството му е точно. Получава се меко тесто.
 5. Сложете в затворен съд тестото и го оставете да втаса на топло, докато удвои обема си, за около час.
 6. Премесете втасалото тесто и разточете правоъгълник с размери 25 на 40 сантиметра. Нарежете го на 16 еднакви правоъгълника.
 7. Намажете правоъгълните парчета с половината от останалото масло, като преди това го разтопите. Навийте всяко правоъгълниче на рулце като малка “ букла“.

 

Подредете на разстояние едно от друго вашите, пухкави хлебчета върху хартия, в тавата от фурната. Оставете ги на топло да удвоят обема си. Това става за около 50 минути. Ако започнат да се развиват докато втасват, лекичко ги побутнете така, че края на рулцата да остане отдолу. Намажете вашите, пухкави хлебчета с останалото, разтопено масло и ги изпечете до златисто на 180 градуса и вентилатор. Може и без него, но аз съм нетърпелива и винаги го пускам. По моя начин за около 10 минути са готови.

пухкави хлебчета

пухкави хлебчета

Допълнение:

Тези пухкави хлебчета може да омесите и на ръка. Направете кладенче в брашното и изсипете течните съставки и солта вътре, както съм описала по-горе.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts