Домашни, шприцовани сладки – дали има някой, който може да им устои?  Ще ви предложа стара рецепта за изкусителни, шприцовани сладки, подходящи за вашето кафе или чай. Подходящи са и за празник, когато искате да почерпите с нещо вкусно. Ако ги съхранявате в затворен съд, може да ги приготвите няколко дни по – рано. Ще са същите на вид и вкус. Стават лесно. Забавлявайте се!

шприцовани сладки

Нужните продукти за тези домашни, шприцовани сладки са:

 • 250 грама краве масло на стайна температура
 • половин чаена чаша пудра захар
 • една и половина чаена чаша брашно
 • една трета чаена чаша царевично нишесте
 • една чаена лъжичка ванилия

шприцовани сладки

Начин на приготвяне на изкусителните, шприцовани сладки:

 1. Разбийте с бъркалките за тесто маслото и захарта. Трябва хубаво да се размесят и сместа да побелее.
 2. Прибавете ванилията.
 3. Смесете брашното и нишестето. Пресейте ги. При непрекъснато разбиване ги прибавете към горната смес. 
 4. Застелете дъното на тава с готварска хартия. Шприцовайте розички, като оставяте по  2 сантиметра между тях. Тези шприцовани сладки се надуват при печене. Една тава няма да ви стигне, затова използвайте две.
 5. Поставете тавите с вкусните, шприцовани сладки за един час в хладилник.
 6. Загрейте предварително фурната на 180 градуса и вентилатор. Изпечете охладените сладки. Когато краищата им покафенеят са готови. Наблюдавайте ги.

шприцовани сладки

шприцовани сладки

Допълнение:

След като извадите готовите, шприцовани сладки от фурната ги оставете да изстинат за да се втвърдят. Чак тогава ги отстранете от хартията. Тези розички са достатъчно сладки и не се поръсват с пудра захар.  Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref