Ако искате да се върнете в детството, пригответе тези сладки орехчета. Те са не само мил спомен за мен, но са и много вкусни! Вероятно има най-различни начини за този десерт, но аз искам да ви представя и моя. Сигурна съм, че ще ви хареса. Това което отличава моите сладки орехчета от всички останали е пълнежа. В повечето случаи той е от яйчен крем, а моят е от смлени орехи, масло и прясно мляко. Това дава на моите сладки отличителен и богат вкус. Опитайте ги и ги пригответе! Забравете натоварения ден и се забавлявайте!

сладки орехчета

Нужните продукти за моите сладки орехчета са:

 • 2 яйца
 • 1 чаена чаша захар / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • половин чаена чаша слънчогледово олио / чашата е от 250 мл. /
 • половин, равна, чаена лъжичка бакпулвер
 • 2 и половина чаени чаши брашно
 • половин чаена лъжичка ванилия / не прекалявайте с нея /

сладки орехчета

Нужните продукти за крема /пълнежа/ на моите сладки орехчета са:

 • 100 грама орехови ядки
 • 50 мл. прясно мляко
 • 2 супени лъжици пудра захар / не повече /
 • 70 грама меко краве масло

Начин на приготвяне на вкусните, сладки орехчета:

 1. Започнете с пълнежа на сладките. За целта смелете ореховите ядки и ги изсипете в по – голяма купичка. Загрейте прясното мляко на котлона или в микровълновата фурна и попарете с него смлените орехи. Прибавете пудрата захар. Към горещата смес прибавете мекото масло. С помощта на лъжица или вилица разбъркайте докато продуктите се смесят. Получава се леко рядък и много вкусен крем. Не го изяждайте предварително, понеже количеството е съобразено с броя на орехчетата. Може само да си опитате… Хи хи…! Сложете крема в хладилника и започнете да правите тестото за вашите сладки орехчета.
 2. От продуктите за тях замесете тесто по стандартния начин или с робот. И по двата начина става бързо и лесно. Не е нужно да месите дълго. Щом продуктите се смесят е готово. 
 3. Започнете да правите топченца не по – големи от лешник. Загрейте пресата за вашите сладки орехчета и във всяко гнездо пускайте по едно топченце. Изпечете ги всичките. Излизат около 120 половинки. Това зависи естествено от тяхната големина и вида на пресата.
 4. Извадете крема от хладилника. Той вече се е стегнал. С помощта на малка лъжичка сложете по малко от него върху едната половинка от тестените черупки. С другите похлупете за да се получат орехчета. Може веднага да опитате, но е желателно да престоят един ден в затворен съд на стайна температура за да омекнат.

сладки орехчета

Ето още една рецепта за вкусни сладки с ядка.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts