Това са най-вкусните тиганички на света. Това е вкусът на моето детство. Ще ви представя рецептата за тази бърза закуска така, както я помня от моята баба. Често преди училище тя ни приготвяше от тези малки бухтички със сирене. Невероятни са! Толкова са вкусни, че аз често ги правя дори за обяд или вечеря. Поднасям ги с пресни зеленчуци и кисело мляко. Лесно и бързо. За броени минути, храната е готова. 

тиганички

Нужните продукти за бабините тиганички са:

 • 3 яйца – моите са размер L
 • 4 супени лъжици кисело мляко – с калпаче
 • една чаена лъжичка бакпулвер
 • 220 грама сирене
 • 7 супени лъжици брашно – с калпаче
 • олио за пържене

тиганички

Начин на приготвяне на вкусните тиганички:

 1. Изсипете киселото мляко в дълбока купа.
 2. Прибавете бакпулвера и с помощта на вилица разбъркайте докато шупне.
 3. Прибавете яйцата и разбъркайте до еднородна смес.
 4. Прибавете натрошеното сирене и отново разбъркайте. Не е нужно да се престаравате.
 5. Прибавете брашното към горните продукти. Разбъркайте докато се смесят продуктите. Това е всичко. Става бързо и лесно.
 6. Изсипете олиото в дълбок тиган или тинджерка и го загрейте. То трябва да покрие дъното на съда, който ползвате около сантиметър.
 7. С помощта на малка лъжица за сладолед /най-малката, която имате/ започнете да сипвате вашите тиганички в горещото олио. Когато добият златист загар и от двете страни са готови. Моят котлон е с девет степени, пържа на седма. Това се прави за равномерно изпържване на вътрешността, на бухтичките. Не е нужно да ги изваждате на хартия. Не попиват мазнина. Поднесете с пресни зеленчуци и кисело мляко. Ако обичате сладичко може да ги поднесете с мед или сладко по ваш избор.

тиганички

тиганички

Ето още една рецепта за вкусни бухтички със сирене.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fre

Ако желаете освен да готвите и да сте красиви, харесайте страничката за ръчно изработени бижута.