Опитвали ли сте някога зелени домати? Ако не сте опитайте! Ще останете приятно изненадани. 

         Вкусът им е доста различен от тези на узрелите. Леко кисели, леко сладки… По-интересно е, че с тях може да се приготвят не само туршии. Ако се панират и изпържат, стават уникални! Може да са приятна гарнитура към основно или пък вкусно предястие. Ще останете приятно изненадани! Нищо няма да ви коства да опитате с два три домата… Надявам се рецептата за моите пържени зелени домати да ви допадне! Ястието става за нула време и е много лесно за приготвяне. Сега е моментът да опитате!

пържени зелени домати

Нужните продукти за приготвяне на пържени зелени домати са:

 • Няколко зелени домати – ако са по-големи е по-добре
 • брашно
 • газирана вода – ледено, студена
 • сол
 • черен пипер 
 • олио за пържене

Начин на приготвяне на пържени зелени домати:

 1. Измийте и подсушете доматите. Отстранете дръжките. Нарежете ги на колелца с ширина около 7 милиметра. След това ги посолете.
 2. Изсипете брашното в купа. Започнете да прибавяте към него газираната вода и да бъркате с вилица. Трябва да направите кашичка с консистенция на боза. Прибавете малко черен пипер на вкус. Ако не обичате, може и без него. Тук е моментът отново да напомня, че газираната вода трябва да е студена. От хладилник. Това ще направи панировката хрупкава.
 3. Изсипете олиото в дъбок съд и го загрейте.
 4. Всяко парченце от доматите топвайте в кашата за панировка и го пускайте внимателно в горещото олио. След като доматите придобият златист загар и от двете страни ги извадете в чиния.
 5. Още по-вкусно става ако към вашите пържени зелени домати предложите и сос от две части кисело мляко и една част трапезна майонеза. Овкусете соса по ваш вкус – копър, чесън, магданоз. Аз не го овкусявам с нищо.

А ето как приготвям домати за зимнина.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts