Когато през топлите дни от годината ви се похапва нещо сладичко и се чудите какво да е то, опитайте тези бисквитени кошнички с малини. Десертът не е толкова сладък, а малините придават допълнителен вкус и лекота. Забавно е да го приготвите и няма да се затрудните. Малините може да подмените с боровинки или къпини. След като прочетете рецептата и схванете идеята може да импровизирате по ваш вкус и стил.

бисквитени кошнички

Нужните продукти за вкусните бисквитени кошнички са: / 6 броя /

 • един пакет меки, какаови бисквитки – 165 грама
 • 125 грама малини
 • 200 мл. течна, млечна сметата за крема
 • 100 грама меко, краве масло
 • една трета чаена чаша захар за крема / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • една трета чаена чаша захар за кошничките / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • зелени кокосови стърготини за украса / цветът разбира се е без значение /
 • шест малки шоколадчета за украса / може да ги замените с нещо друго /

бисквитени кошнички

Начин на приготвяне на вкусните бисквитени кошнички с малини:

 1. Смелете бисквитките и захарта с блендер, докато станат на трохи. 
 2. Прибавете размекнатото масло и омесете на ръка, докато се поеме от смлените бисквити. Ако блендерът ви е по-голям това може да го свърши и той.
 3. Разделете горната смес на шест части. С всяка част облепете стените и дъното на силиконови формички за мъфини така, че да се получи кошничка. Оставете кошничките за около шест часа в хладилника да се стегнат. Аз ги правя от вечерта за другия ден. Така пестя време.
 4. Този десерт се “ сглобява “ преди сервиране. За целта е нужно преди сервиране да направите крема за украса и да го държите с поша в хладилника. За него е нужно да разбиете сметаната с една трета чаена чаша захар до пухкавост.
 5. Преди сервиране отстранете силиконовите формички, напълнете кошничките с малини, шприцовайте розичка и украсете по ваш вкус и желание.

бисквитени кошнички

Ето още една вкусно предложение за плодов сладкиш.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref