Това предястие от бутер кошнички с яйчена салата е моя запазена марка. Винаги се получава, няма как да сбъркам, невероятно вкусно и предизвиква ефекта уаууу! Ще споделя рецептата с вас и съм сигурна, че ще ви хареса! С най-обикновени продукти се получава нещо изкушаващо и много апетитно!

бутер кошнички

Нужните продукти за моите бутер кошнички с яйчена салата са:

 • 1 килограм картофи
 • 4 твърдо сварени яйца
 • 300 грама трапезна майонеза
 • 180 грама шпеков салам 
 • бутер тесто – готово от магазина – аз съм ползвала два пакета от 270 грама – излизат 12 броя
 • малко кашкавал – той не е задължителен, но с него става по-вкусно. След като прочетете рецептата ще ви стане ясно защо съм написала „малко“.

бутер кошнички

Начин на приготвяне на яйчената салата за моите бутер кошнички:

 1. Обелете картофите. Нарежете ги на кубчета със страна един сантиметър. Изсипете ги в тенджера. Залейте ги със студена вода. Посолете. Сварете картофите до готовност. Нарязани по този начин, стават готови за около 10 минути. Не ги разварявайте и не се отдалечавайте от тенджерата. 
 2. Отцедете сварените картофи и ги пресипете в голяма купа. След като изстинат, прибавете към тях нарязания на малки кубчета салам и нарязаните на малки парченца яйца. Прибавете майонезата и разбъркайте. Количеството на майонезата е въпрос на вкус. Ако прецените, че салатата е суха, прибавете още малко.

Начин на приготвяне на хрупкавите бутер кошнички:

 1. Изрежете с метален ринг окръжности така, че да може да покриете дъното и стените на вашите формички. С вилица надупчете дъното. Ако не го сторите ще получите само едно плътно и бухнало тесто без кухина. Ето защо това е много важно.
 2. Изпечете кошничките на 200 градуса и вентилатор до готовност в предварително затоплена фурна. За около 10 минути стават готови. Няма как да сгрешите. Личи си когато са изпечени.
 3. Охладете изпечените бутер кошнички. Изрежете малко капаче. На следващата снимка се вижда какво се получава. Покрийте дъното на всяка кошничка с тънък пласт кашкавал. Както споменах в началото, той не е задължителен, но така става още по-вкусно.
 4. Напълнете кошничките с яйчената салата и ги украсете според вашия вкус. Може да ги напълните предварително. Не се притеснявайте, че може да протекат или да се разпаднат. Още нещо – може да направите вашите бутер кошнички от предния ден. Просто ги съхранявайте в затворен съд или найлонов плик.

бутер кошнички

Ето още една рецепта за салата с яйца.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref