Тази яйчена салата е една от най-вкусните, които приготвям у дома. Сервирам като разядка преди основно ястие, като гарнитура или просто когато искам да си намажа филийка с нещо вкусно. Когато на масата има от тази салата всички се надпреварват да си похапват от нея. Неустоима е! Задължително я пригответе! Ще останете много доволни! Ако я споделите и с приятели още по – добре!

яйчена салата

Нужните продукти за вкусната яйчена салата са:

 • 4 твърдо сварени яйца
 • 200 грама трапезна майонеза
 • 270 грама крема сирене
 • 200 грама пушено филе по избор
 • една чаена чаша сладка царевица от консерва – това са около 280 грама / чашата, която използвам е с вместимост 250 мл. /
 • 4 – 5 кисели / мариновани / краставички

яйчена салата

Начин на приготвяне на вкусната яйчена салата:

 1. Изсипете майонезата и крема сиренето в голяма купа. Размесете ги с помощта на вилица.
 2. Нарежете яйцата на кубчета или тънки лентички. Най – лесно става с ръчен уред за рязане на яйца. Изсипете ги в купата.
 3. Нарежете филето на малки кубчета със страна около 6 мм. Прибавете ги към яйцата в купата.
 4. Отцедете водата от царевицата и я прибавете към горните продукти.
 5. Краставичките също нарежете на ситно и ги добавете към продуктите. Размесете всичко с помощта на вилица. Тук е моментът да опитате и ако желаете да добавите още кисели краставички, според вашия вкус. Това е всичко.

яйчена салата

Тази яйчена салата е по – вкусна ако е охладена. Ето защо трябва да я държите в затворен стъклен съд в хладилника. Преди поднасяне може да я украсите със стръкче копър и парченце краставичка за разкош.

Друга много вкусна салата – разядка, която също много често приготвям е тази.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref