Един от моите любими десерти е този ванилов пудинг с банани. Чудесен десерт, който често приготвям у дома! Подходящ е не само за вашето семейство, но и за гости, защото всеки получава своята индивидуална порция, която е направена предварително. Не се губи време за сервиране и може да се отдели повече време за приятелите.

ванилов пудинг

Нужните продукти за ванилов пудинг с банани са:

 • три банана – меки и узрели
 • 90 грама краве масло – 60 грама са за банановия крем и 30 грама за ваниловия
 • една трета чаена чаша кафява захар
 • три жълтъка
 • две чаени чаши прясно мляко
 • половин чаена чаша бяла захар
 • една четвърт чаена чаша царевично нишесте
 • една чаена лъжичка ванилия
 • 200 мл течна, млечна сметана плюс две супени лъжици бяла захар – задължително студена, от хладилник
 • смлени бисквитки по избор – около половин чаена чаша – това е около половин пакет

ванилов пудинг

Начин на приготвяне на ванилов пудинг с банани:

 1. Сложете 60 грама от маслото и кафявата захар в тенджерка. Загрейте ги на котлона, като непрекъснато разбърквате. Щом сместа започне да кълкочи, прибавете намачканите банани. Щом отново сместа заври, бъркайте около минута и отнемете тенджерката от котлона. Пресипете този вкусен крем в купичка и го покрийте със стреч фолио, което трябва да е долепено до повърхността. Оставете да изстива.
 2. Разбийте прясното мляко и жълтъците. Пресипете ги в тенджерка.
 3. Прибавете към тях останалите 30 грама масло. 
 4. Смесете царевичното нишесте и бялата захар в друг съд и ги прибавете към останалите продукти в тенджерката.
 5. Загрейте сместа за вашия ванилов пудинг на не много горещ котлон, като разбърквате непрекъснато. Щом сместа заври, бъркайте още около минута. Не повече. Отнемете кремчето от котлона и прибавете ванилията. Пресипете го в друга купа. Отново го покрийте със стреч фолио, което трябва да е долепено до повърността. Оставете готовия ванилов пудинг да се поохлади.
 6. Разбийте сметаната с двете супени лъжици захар до пухкав крем. Не прекалявайте с разбиването, защото сметаната може да се пресече. Изсипете сметановия крем в сладкарски пош с накрайник.
 7. Сглобете десерта. За целта покрийте дъното на чаши с около две чаени лъжички смлени бисквитки. След това продължете с вкусния ванилов пудинг и банановия крем. Завършете с розичка от сметана.
 8. Оставете десерта на хладно или в хладилник за около час и опитайте!

ванилов пудингЧашата, която използвам е с вместимост 250 мл. Ако желаете може да размените мястото на пластовете, на вашия десерт. Ако искате да сте прецизни, използвайте сладкарски пош за всеки пласт.

Ето още една идея за вкусен и много бърз крем с какао.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref