Много често ми се налага да направя бърза закуска или да почерпя с нещо вкусно. Тези бутер пръчици ме спасяват винаги. Правят се от малко продукти и много бързо. За нула време са готови без много усилия. Сигурна съм, че много от вас приготвят нещо подобно, но ще споделя и моя вариант.

бутер пръчици

Нужните продукти за моите бутер пръчици са:

  • 275 грама готово бутер тесто
  • 250 грама пушено филе / свинско, пилешко, телешко или друго /
  • един белтък за намазване на пръчиците
  • семенца за украса / може и без тях /

бутер пръчици

Начин на приготвяне на хрупкавите бутер пръчици:

    За да получите добре изпечени бутер пръчици, работете с охладено бутер тесто. Задължително от хладилника. Още нещо – работете бързо.  Може да използвате и друг мек колбас, но аз съм избрала филе, защото месото е чисто и по – сухо.

  1. Преди да сте извадили тестото от хладилника, нарежете филето на пръчици. Не е нужно да са много дебели.
  2. Извадете тестото от хладилника и леко го притиснете с точилка. Не го разточвайте силно, защото ще развалите структурата на бутер тестото. Нарежете го на ленти с ширина 2 сантиметра.
  3. Всяка пръчица внимателно увийте с лентичките. Така, докато свършат. Застелете дъното на тава с незалепваща хартия за печене и ги подредете на разстояние върху нея.
  4. Разбийте белтъка и намажете соленките.
  5. Поръсете ги със семенца за още хрупкавост и по – хубав външен вид.
  6. Загрейте фурната предварително на 220 градуса и вентилатор. Изпечете ги до златисто. За около 20 минути са готови, но всяка фурна е различна. Наблюдавайте ги. Няма как да сгрешите.

бутер пръчици

Поднесете вашите бутер пръчици с кафе, чай или друга напитка. Защо не и с кисело мляко…!? Кой както му е вкусно!

Ето и рецепта за много вкусни сладки с бутер тесто. Приготвят се бързо и са лесни.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref