Тези грахови топки са ефектни не само на външен вид, но са и много вкусни! При това се приготвят невероятно бързо и лесно. Почти цялата работа се върши от фурната. Икономични са и са подходящи както за семейно похапване, така и за гости. Поднесете ги с подходяща гарнитура и всички ще останат доволни, а най – много вие, понеже ще оберете одобрителните погледи!

грахови топки

Нужните продукти за тези грахови топки са:

 • 500 грама кайма по избор – моята е от магазина и е достатъчно солена. За това не прибавям сол. Ако ползвате домашна е желателно да има и малко тлъстичко в нея и да посолите допълнително.
 • една малка консерва грах от 400 грама / това е грамажът с течността /
 • три твърдо сварени яйца
 • едно сурово яйце
 • две филии стар хляб
 • 150 грама кашкавал
 • четвърт връзка магданоз
 • четвърт чаена лъжичка черен пипер

грахови топки

Начин на приготвяне на бързите грахови топки:

 1. Сварете яйцата. Аз го правя по следния начин. След като водата заври, внимателно пускам яйцата в нея. От този момент нататък засичам 11 минути и ги махам от котлона. Веднага ги поставям под студена, течаща вода за кратко, докато се охладят. Така се белят по – лесно. Сварени по този начин яйцата се получават с твърд жълтък, но не са преварени. 
 2. Изсипете каймата в голяма тава, за да ви е удобно да работите!
 3. Прибавете едро нарязаните яйца.
 4. Прибавете граха без течността.
 5. Смелете филиите на трохи и ги прибавете към горните продукти.
 6. Прибавете суровото яйце.
 7. Нарежете кашкавала на кубчета със страна около 8 мм. Прибавете и него.
 8. Прибавете ситно нарязания магданоз и черния пипер.
 9. Омесете всичко, докато продуктите се смесят. Разделете сместа на 12 части. Между дланите си направете топки. Поставете ги в тава на малко разстояние една от друга. Преди това застелете дъното на тавата с готварска хартия.
 10. Изпечете вашите грахови топки на 230 градуса и вентилатор до готовност. Една, две минути преди това пускам фурната да се загрява. Стават бързо и когато са готови си личи. Няма как да сбъркате. Наблюдавайте ги и не ги препичайте, понеже грахът ще стане твърд. 
 11. Поднесете ги с подходяща гарнитура. 

грахови топки

Аз към моите грахови топки предлагам домашна разядка.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts