Картофени кюфтета с бекон – едно ястие с много вкус и въображение! Приготвя се лесно, няма къде да сгрешите и е много вкусно! Това основно е подходящо както за семейната трапеза, така и за гости. Представително е и може да се подготви предварително. Да се остави в хладилника и когато настъпи време за поднасяне само да се запече във фурната. Тези картофени кюфтета с бекон няма опасност да се пръснат или да не се получат. Свършват моментално! Може да ги поднесете и като топло предястие.

картофени кюфтета с бекон

Нужните продукти за моите картофени кюфтета с бекон са:

 • 500 грама сварени картофи, без обелките
 • едно яйце
 • три супени лъжици галета
 • четвърт чаена чаша ситно нарязан магданоз / чашата е с вместимост 250 мл. /
 • половин чаена лъжичка сминдух / ако не обичате го пропуснете /
 • две щипки черен пипер
 • сол
 • 14 парчета тънко нарязан бекон / Помолете да ви го нарежат в магазина, сами няма да може да го нарежете толкова прецизно ако нямате машина/

картофени кюфтета с бекон

Начин на приготвяне на моите картофени кюфтета с бекон:

 1. Обелете картофите и ги сварете в подсолена вода. След готовност ги отцедете и охладете напълно. Трябват ви 500 грама сварени, обелени и охладени картофи.
 2. Пасирайте охладените картофи с ръчна преса. Дори и да остане някое по – едро парченце не е фатално. Даже е за предпочитане.
 3. Прибавете яйцето, магданоза, черния пипер, сминдуха, галетата и ако е нужно посолете още малко. Все пак беконът също е солен. Предвидете го. Омесете тази смес като за кюфтета.
 4. Разделете сместа на 7. От всяка част оформете кюфте и го увийте с две парченца бекон, като сърмичка.

картофени кюфтета с бекон

Подредете кюфтенцата в тава със снадката надолу. Преди това покрийте тавата с незалепваща хартия.

картофени кюфтета с бекон

Изпечете вашите картофени кюфтета с бекон на 180 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. Когато беконът се запече леко са готови. Не ги препичайте! Поднесете с подходяща за сезона гарнитура. 

картофени кюфтета с бекон

Ето още една рецепта за кюфтета с бекон, но този път от кайма.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref