Ще се впечатлите не само от вкуса на тези малки банички, но и от интересния начин по който се приготвят. След като прочетете рецептата, ще се уверите в това. Стават лесно и много бързо. Хубави са дори и на следващия ден. Трябва просто да ги претоплите за съвсем кратко. Подходящи са не само за семейната трапеза, но и за почерпка.

малки банички

Нужните продукти за малки банички са:

 • 400 грама готови кори за баница
 • 4 яйца
 • 260 грама сирене по избор
 • 100 грама краве масло
 • 3 супени лъжици слънчогледово олио
 • 200 мл. вода
малки банички

Начин на приготвяне на малки банички:

 1. Натрошете сиренето и прибавете към него яйцата. Разбъркайте с помощта на вилица до еднородност.
 2. Разтопете кравето масло. Може да сторите това в микровълнова фурна, но преди това покрийте съда за всеки случай. Има вероятност да изпръска.
 3. Вземете един лист от корите за баница и тъничко го намажете с разтопено масло. Използвайте четка.
 4. Прегънете листа по ширина така, че намазнената част да остане вътре.
 5. Сложете по около две супени лъжици от плънката и завийте на рулце. Като сармичка. Така постъпете с всички останали листа.
 6. Към водата прибавете олиото и разбъркайте. Използвайте паничка за това.
 7. Всяка баничка потопете в горната смес за кратко. Колкото да се намокри. Така подготвените малки банички подреждайте върху тава. Преди това застелете дъното с хартия. Излишната течност, която ви остане изхвърлете. Тя няма да ви е нужна вече.
 8. Изпечете баничките на 180 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. Щом апетитно се зачервят са готови. Това при мен се случи за около 20 минути, но всяка фурна е със собствен характер така, че ги наблюдавайте и не ги препичайте.
малки банички

Тези малки банички стават много хрупкави и крехки. Много са вкусни!

Ето още една интересна рецепта за кашкавалени банички.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref