Когато просто ви се прииска нещо сладичко си пригответе тези маслени бадемови сладки – деликатни, крехки и мнооого вкусни. Когато опитате от тях ще ви станат любими. Подходящи са за кафе, чай или просто за вкусна почерпка.

маслени бадемови сладки

Нужните продукти за приготвяне на вкусните маслени бадемови сладки са:

 • 125 грама меко масло ( на стайна температура )
 • 1 яйце
 • половин чаена чаша пудра захар
 • една и половина чаени чаши самонабухващо брашно
 • една чаена лъжичка ванилия
 • шепа сурови бланширани бадеми ( 35 – 40 броя 
 • пудра захар за поръсване след като се изпекат

Начин на приготвяне на деликатните, маслени бадемови сладки:

 1. Сложете маслото в купата на миксера.
 2. Прибавете яйцето, пудрата захар и ванилията. Сложете бъркалките за тесто и разбийте до еднородна смес. 
 3. Прибавете брашното. Получава се меко, нелепнещо тесто.
 4. Застелете дъното на правоъгълната тава на вашата фурна с готварска хартия. От тестото за вашите маслени бадемови сладки направете топчета с големина на малък орех и ги подредете на разстояние върху хартията.
 5. Върху всяко топче забодете бадемче, докато опре в тавата.
 6. Изпечете вашите маслени бадемови сладки на 180 градуса и вентилатор в предварително затоплена фурна. Когато порозовеят са готови. Това се случва за около 10 – 12 минути. Наблюдавайте ги. Когато извадите вашите маслени бадемови сладки от фурната, изчакайте да изстинат и тогава ги подредете в чиния. Поръсете ги с пудра захар, докато са още топли. 

маслени бадемови сладки

маслени бадемови сладки

маслени бадемови сладки

Допълнение:

Чашата, която използвам е с вместимост 250 милилитра. Вместо бадеми може да използвате бланширани сурови лешници, но те по-трудно ще потънат в тестото. Когато приготвяте тестото може да ви се наложи да прибавите още около две супени лъжици брашно. Това зависи от големината на яйцето, което сте използвали. Ако сте използвали по-малко по размер яйце, една чаша и половина ще ви стигне. Ако яйцето е по-голямо прибавете още една – две супени лъжици брашно. Когато извадите вашите маслени бадемови сладки от фурната ще ви се стори, че са прекалено крехки, но само след пет минути всичко се оправя.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref=ts