Топят се в устата…! Ако ги опитате ще изпитате щастие! Тези шприцовани маслени сладки са неземно вкусни и пристрастяващи!

шприцовани маслени сладки

Нужните продукти за шприцовани маслени сладки са:

 • 225 грама меко краве масло – на стайна температура
 • 100 грама пудра захар
 • 1 чаена лъжичка ванилия
 • щипка сол
 • 1 белтък
 • 200 грама брашно
 • 50 грама царевично нишесте
 • 100 грама тъмен шоколад – за глазурата

шприцовани маслени сладки

Начин на приготвяне на шприцовани маслени сладки:

 1. Разбийте до пухкавост маслото и захарта.
 2. Прибавете ванилията и солта. Разбивайте още една, две минути.
 3. Прибавете белтъка и разбивайте още две, три минути.
 4. Смесете царевичното нишесте и брашното. Започнете на порции да ги прибавяте към горната смес при пуснати бъркалки на миксера. В началото разбивайте на по-ниска степен, а след това на по-висока. Това ще ви отнеме около две, три минути. Получава се мека и подходяща за шприцоване смес.
 5. Покрийте дъното на тавата в която ще печете сладките с незалепваща хартия. Изсипете сместа в сладкарски пош с накрайник. Шприцовайте кръгчета, гъсенички, пръчици или каквото ви дойде на ум. Оставяйте разстояние между сладките. Вероятно една тава няма да ви стигне!?
 6. Загрейте фурната на 170 градуса и вентилатор предварително. Изпечете вашите шприцовани маслени сладки до готовност. Трябва да останат светли. В моята фурна са готови за 8 минути, но всяка фурна е различна. След като ги извадите от фурната са много крехки и меки. Оставете ги да се охладят в тавата, докато се втвърдят. 
 7. Разтопете шоколада на водна баня. Потопете охладените сладки в него. Поставяйте ги върху готварска хартия. Оставете ги така докато шоколадът се втвърди. Не ги поставяйте в хладилник.

Ако приготвяте тези сладки за някакъв повод, може да ги направите няколко дни по-рано. Съхранявайте ги на хладно място, но не в хладилник, понеже шоколадовата глазура ще се развали.

Ето още една рецепта за дребни сладки с ябълки.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref