Това е рецепта за моите палачинки, които водят класацията за това лакомство. Рецепта, която задължително ще стане любима и на вас. Просто ги направете… Ще се уверите колко са вкусни. Няма какво друго да кажа за моите палачинки, които правя почти всяка седмица у дома. Може да се предложат както със сладка плънка, така и със солена.

моите палачинки

Продуктите за моите палачинки са:

 • 1 чаена чаша царевично брашно
 • 1 чаена чаша бяло / пшенично / брашно
 • 2 яйца
 • 600 мл. прясно мляко
 • 20 грама краве масло / една пълна супена лъжица /
 • 1 чаена лъжичка бакпулвер
 • две щипки сол
 • около една супена лъжица краве масло за намазване на готовите палачинки

Начин на приготвяне на моите палачинки:

 1. Изсипете царевичното и пшеничното брашно в купата на вашия миксер.
 2. Прибавете бакпулвера към горната смес и разбъркайте на ръка.
 3. В отделна купичка разбийте яйцата с помощта на вилица. Изсипете ги към горната смес.
 4. Прибавете солта.
 5. Прибавете разтопеното масло. Не трябва да е горещо, а топло.
 6. Прибавете прясното мляко и пуснете бъркалките на миксера на бавна скорост в началото за да не се разплиска сместа. След като се смесят продуктите може за кратко да увеличите скоростта на миксера. Не е нужно да разбърквате дълго. Щом се получи еднородна смес, спрете бъркалките.
 7. Загрейте тефлонов тиган и започнете да сипвате с малък черпак от сместа в него. Не се слага никаква мазнина. Котлонът включете на не много висока степен. Аз ползвам уред за палачинки с незалепващо покритие. Ако имате такъв ползвайте него. Когато се появят мехурчета по повърхността, обърнете палачинките и от другата страна.
 8. Поставяйте готовите палачинки в плитък съд една върху друга, като преди това тъничко ги намазвайте с масло.

моите палачинки

Допълнение:

По този начин, който ви предлагам, моите палачинки може да предложите както със солен, така и със сладък пълнеж. Ако ще ги предлагате само в сладък вариант към сместа може да добавите две чаени лъжички захар и половин чаена лъжичка ванилия. Аз правя палачинките с диаметър около 20 см. Излизат 15 броя. Чашата, която използвам е с вместимост 250 мл.

Ако желаете да се насладите на още вкусни предложения и идеи се присъединете към нашата фейсбук група:  https://www.facebook.com/groups/1032452356811838/?fref